Kadışehri ilçesinde dün akşam saatlerinde yağan dolu tarım alanlarında ciddi hasara neden oldu.

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, akşam saatlerinde aniden yağan dolu nedeniyle Kadışehri ilçesine bağlı Örencik, Kıyılı, Üçağaç, Kemallı, Kabalı, Gümüşdiğin, Vasfıbey, Halıköy, Yoncalık, Yangı köyleri ve Saraykent ilçesine bağlı İzibüyük ve Kesikköprü köylerinde toplam 37 bin dönüm ekili alan zarar gördü.

     Yozgat Valisi, AK Parti Yozgat milletvekilliğine seçilen AK Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, Kadışehri İlçe Tarım Müdürü Osman Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, meclis üyeleri Ahmet Yılmaz ve Recai Şenyüz'le birlikte doludan zarar gören köylerdeki tarım alanlarını gezip, çiftçilerle görüştü.

     Yozgat Valisi incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, dolu nedeniyle 11 köydeki toplam 37 bin dönüm ekili alanın zarar gördüğünü, bu alanlarda hasar tespit çalışmasının başlatıldığını dile getirerek, ''Yağış sonrasında başlatılan tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit komisyonlarının hazırlayacağı raporlar daha sonra ilgili makamlara intikal ettirilecektir'' dedi.

     Başbakanlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığından gelecek yardımlarla, zarara uğrayan çiftçilerin yaralarının sarılmaya çalışılacağını anlatan Yozgat Valisi, ''Artık bu konuda devlet şunu istiyor; ekili arazilerinizin sigortasını yaptırın, eğer 3 liralık bir masraf varsa bunun 2 lirasını devlet, bir lirasını da dönüm başına köylümüz karşılıyor. Yani bir sigara parasına bir dönüm arazi sigortalanmış oluyor. Bundan sonra yapacağımız iş bu iştir. Devlet üzerine düşeni yapacaktır. Bundan endişeniz olmasın'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim