Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, Sivas Filmi için yönetmen Kaan Müjdeci tarafından 200 çocuk arasından seçilen ve Venedik Film Festivali'nde ödül alan Doğan İzci'yi evinde ziyaret etti.
Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaret sırasında Coşkun, küçük yaşta sinema tarihinin Türkiye açısından en önemli ödüllerinden birini alan küçük Oyuncu Doğan ve ailesine çeşitli hediyeler verdi.
Doğan'ın elde ettiği uluslararası başarıyı televizyonda gördüğünü belirten Genel Müdür Osman Coşkun, başarılı bir başarının Yozgat'tan kendi memleketinden çıkmasından son derece memnuniyet duyduğunu söyledi.

Doğan'ın elde ettiği başarının önemli olduğunu belirten Coşkun:
" Yozgat’ta Doğan’ların sayısı çok olmalı. Sporda da, sanatta da, sinemada da eğitimde de her alanda başarılı insanlarımızın çok olması ilimizin ülkemizin hızlı gelişimine katkı sağlayacak. Tabi ki Doğan’ın alanı çok önemli bir alan. Tüm dünyanın ilgisini çeken ve tüm dünya tarafından tanınmamızı sağlayan bir alan. Doğan şuanda daha çok genç. Bu yaşta bu başarıyı göstermesi demek onun gelecekte çok daha güzel şeyler ortaya koyacağı manasına gelir" dedi.
Doğan gibi başarılı yeteneklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun, şunları söyledi:
"Bizde bu açıdan Doğan’a böyle bir moral desteği olsun yanında olduğumuzu hissettirme onun daha da başarılarını ortaya koyması için kendisine destek olmak için buradayız. Doğan’ın bundan sonra ki yaşantısında da biz takipçisi olacağız, elimizden gelen her türlü desteği kendisine sağlayıp Doğan’ın başarılı olmasını isteyeceğiz. Doğan’ın başarılı olması demek bu ilçenin, bu ilin, bu ülkenin de başarılı olması demektir"

Baba Nedim İzci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: "Kendilerinden Allah razı olsun bu ziyareti gerçekleştirdi. Bu çocuğun başarıya ulaşması için büyüklerimizden yardım, destek bekliyoruz. Bu başarıyı biz tahmin etmiyorduk. Yönetmenden Allah razı olsun biz Venedik’e gönderdiğimizde hiç adının bile geçeceğini beklemiyorduk. İlgi çok Allah razı olsun. Yönetmenimiz her daim diyalog içerisinde, biraz önce yine aradı. Yönetmenimizle birlikte kültür bakanlığımız her zaman arıyorlar bilgi alıyorlar. Bizi İstanbul da çok güzel ağırladılar" dedi.
Venedik Film Festivali'nde elde ettiği uluslararası başarı ile dikkatleri üzerine çeken Doğan İzci de memleketinde büyüklerinin kendisine yakın ilgi göstermesinden son derece mutluluk duyduğunu söyledi.

Venedik'te ödülü tüm Türkiye adına aldığını belirten İzci: "Ödül almak güzel bir duygu ama ben bu ödülü kendime almadım, bu ödülü Türkiye’ye aldım ve Türkiye’ye hediye diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza, Başbakanımıza bu ödülü hediye ediyorum. Bundan sonraki hayatımda okuyup oyuncu olacağım. Onların bazıları elemlere katılmıştı, diyorlar ki keşke biz olaydık diyorlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim