Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen 15’inci Sürmeli Şenlikleri’nde açtıkları stantla dikkat çeken Sorgun Engelliler Umut Derneği’nin sergilediği ürünler arasında yer alan doğal sabun, dernek yönetim kurulu üyesi Zeynep Ertal Altunkuyu tarafından açılan kursta engelli bayanlar tarafından yapıldı.

ÖZDEMİR: “FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ”

Dernek Başkanı Süleyman Özdemir, engellilerin hayattan kopmaması, yeni uğraş ve sanat dalları ile uğraşmalarını sağlamak için kurslar açtıklarını söyledi.
Engelleri Sanatla Aşıyoruz projesi ile engelliler için farklı bir vizyon oluşturulduğunu hatırlatan Özdemir, son olarak dernek yönetim kurulu üyesi Zeynep Ertal Altunkuyu’nun açtığı doğal sabun üretimi kursu ile engelli bayanlar için yeni bir uğraş alanı oluşturulduğunu kaydetti.
Sabunlarla birlikte bu güne kadar üretilen ürünlerin çeşitli şenlik, festival ve organizasyonlarda satışa sunulduğunu belirten Özdemir, derneğe destek olanlara teşekkür etti.

ALTUNKUYU’DAN
ENGELLİLERE DOĞAL SABUN


Sorgun Engelliler Umut Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Ertal Altunkuyu ise emekli olduktan sonra evde oturduktan sonra engellilere destek olmayı tercih ettiğini söyledi.
“Hangimiz engelli değiliz ki ben öyle düşünüyorum. Arkadaşlarım yürümüyorsa ben de yürümüyorum, onlar görmüyorsa ben de görmüyorum” diyen Altunkuyu, doğal sabun üretimine nasıl başladıklarını şu şekilde anlattı:
“Engelli 5 bayan arkadaşla projemizi kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik. Doğal sabun, organik olarak üretiliyor. Küçük bir evimiz var, manevi yönden destekçilere ihtiyacımız var. Toplumda yerimizin olduğunu kanıtlamak, motive olmak istiyoruz. Engellilerimizin çalışma azmini ortaya çıkarmak için yaptık.”

Editör: TE Bilişim