Akdağmadeni Belediyesi  tarafından yıkımı tamamlanan eski terminal yerine planlanan 7 bin 800 metre karelik sosyal yaşam alanı projesinin ihalesi belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve teklif veren firmaların katılımıyla meclis toplantı salonunda yapıldı.
Belediye Başkanı Suphi Daştan kısa süre önce yıkımı tamamlanan eski terminal alanına yapılacak olan ve vatandaşlarda büyük merak uyandıran projenin müjdesini vermişti. Projenin ihale aşamasına gelmesiyle birlikte ihale komisyon başkanlığına katılımcı firmalar tekliflerini sundular.
En düşük teklifin KDV dahil 6 milyon 947 bin 840 TL olduğu ihale ile ilgili ihale komisyonu tarafından gerekli incelemeler yapılarak,  herhangi bir mani yada engel bir durum olmadığı takdirde yüklenici firmayla  karşılıklı sözleşme imzalanıp  yer teslimi yapılacak ve  çalışmalara başlanacak. 
BÜYÜK DÜŞÜNÜP, BÜYÜK İŞLER YAPIYORUZ

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada süreç hakkında bilgi verdi. 
İlçenin geleceği için her zaman büyük projeleri hayata geçirmenin gayretinde olduklarını ifade eden Daştan; 
“İlçemiz için daima büyük düşünüp büyük işler yapıyoruz. Kısa süre önce yıkımını tamamladığımız eski terminal alanına yapılacak olan 3600 m2 kapalı alan 4200m2 peyzaj alanıyla toplamda 7800m2 inşaat alanına sahip devasa projenin ihalesini bugün tamamladık. Alt katın ön cephesinde mükemmel şekilde dizayn edilmiş iş yerleri, ilçemizde yaptığımız üçüncü kapalı otopark olacak olan kapalı minibüs otoparkı, vatandaşlarımızın yorgunluğunu atabileceği modern bir şekilde tasarlanmış kafeterya, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanlarıyla birlikte tam manasıyla bir çekim merkezi haline gelecek olan projenin, yüklenici firmayla sözleşme imzalanması ve yer tesliminin yapılmasından sonra 450 gün içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi. 
Bölgesinde örnek bir projeyi daha ilçemize kazandırmış olacağız diye sözlerine devam eden Daştan; Eski Terminal alanına yapılacak olan bu kapsamlı ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak projenin bir kez daha ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim