Metin Özışık ve Davut Bayram bazı esnaf ve STK temsilcileriyle Cumhuriyet parkında bir araya gelerek kısa bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. 
Metin Özışık, kamuoyunda zırhlı birliklerin Çankırı’ya taşınacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve taşınma işinin raporunun hazırlanıp, olgunlaşmasının bir yıldan uzun süreceği görüşünü savundu. Özışık, sosyal medya üzerinden Yozgat’ın alt yapısının hazır olmadığı yönündeki eleştirileri de yersiz bulduğunu dile getirerek, “Yozgat’ın sosyolojik ve ekonomik durumunun iyi olmadığı ortada. Biz göçü durdurmak için bir adım atmış olacağız. Madem büyükşehirlerden bu birlikler taşınıyor bizde Yozgat ‘ın geleceği için bir adım atmış olalım” dedi.

“SİYASET ÜSTÜDÜR”
TSO Başkanı Metin Özışık, Cuma günü Cuma namazının ardından yürüyüşe geçeceklerini bildirerek, düzenlenen kampanyanın siyaset üstü olduğunu ve kimliğinde Yozgat yazan herkesi kampanyaya desteğe davet ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Kazım Arslan’ında bu kampanyaya destek vereceğini düşündüğünü belirten Özışık,  “Eğer randevu alabilirsek birlik sözü almamız garanti. Yozgat’ın en büyük dış nüfusu Sincan ve Mamak’ta onların da desteğini bekliyoruz. Kendini özde Yozgatlı hisseden herkesi meydana bekliyoruz. Birinci gün akşam Yerköy’de konaklayacağız. Sadece destek olun inşallah başarırız” diye konuştu.
“BİZİ BİZ BİLİRİZ”
Yozgat’tan Ankara’ya tekerlekli sandalyesi ile yürüyecek olan Yozgatlı esnaf Davut Bayram ise, “Yozgat’ın ihtiyacı olan şeyleri Yozgat’ta yaşayanlar bilir” dedi.
Davut Bayram, Ankara’ya yürümeye karar verdiğinde kendisine TSO Başkanı Metin Özışık’ın destek sunduğunu ve ardından pek çok Yozgatlının desteğini aldığını belirterek, “Ortaya böyle bir kampanya çıktı. Bu iş siyaset ve partiler üstü bir mesele. Askeri birlik alırız, almayız ama bu yola da çıkarız biz” dedi. Davut Bayram, kampanyaya destek veren ve karşı çıkan tüm hemşerilerine teşekkür ettiğini söyleyerek, “Toplumun her kesiminden bizimle beraber bir hareket oluşuyor. İnşallah olumlu sonuçlanır. Kimde hata var noktasından ziyade bugün ne yapabilirim noktasına bakalım. Bu yolda yapılanı sadece Allah bilecek.  Bunun karşılığını da sadece Allah'tan bekleyeceğiz. Katkı sunmak isteyen her insanın her türlü katkısına varız. Biz bugün Yozgat için bir şey yapmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim