Yimpaş Yozgatspor ile Galatasaray arasında 24 Aralık 2001 yılında Yozgat’ta oynanan maçı unutamadığını söyleyen Dereli “Yozgatspor ile Galatasaray arasındaki müsabaka, hakemlik dönemimin unutamadığım ve unutmayacağım ender maçlardan biridir” dedi.
Yozgat’taki yoğun kış şartlarından dolayı 1 gün gecikmeli oynanan müsabakayı yöneten Selçuk Dereli; “Yozgat stadı karla kaplı olduğu için 1 gün tatil etmiştim. Maç günü soğuk ama açık bir hava vardı. Yozgat stadı tıklım tıklım dolu ve atmosfer harikaydı. Galatasaray maçın başlarında bir gol bulmuş, bu gole Yimpaş Yozgatspor devrenin sonlarında yanıt vermişti. Maçın ikinci yarısında Yozgat stadında birde tarih yazılıyordu. Yimpaş Yozgatspor, Galatasaray karşısında üst üste bulduğu gollerle 3-1 öne geçti. İlk yarıda gerek futbol açısından, gerek ortam açısından hiçbir olumsuzluk olmamıştı.”

YA İKİNCİ YARIDA
NELER OLDU?


Selçuk Dereli, maçın kaderini değiştiren Sergen ile Hüseyin arasındaki faul pozisyonuna verdiği yanlış karardan dolayı hiçbir zaman unutamadığını ve vicdan azabı yaşadığını ifade etti.
Dereli, o ‘vicdan azabı yaşadım’ dediği anları şöyle anlattı:
“İkinci yarıya Yozgatspor üstün başladı ve ikinci golünü de buldu. Durum 2-1 Yozgatspor’un üstünlüğü ile devam ediyordu. Daha sonra Yimpaş Yozgatspor bir gol daha bularak, skoru 3-1’e taşıdı. Sağ tarafta Galatasaray oyuncusu Sergen Yalçın ile Yozgatsporlu oyuncu Hüseyin arasında bir şeyler oldu. Oraya uzaktım yan hakemin yanına gittim ne oldu diye sordum, o da bende görmedim dedi.  Dördüncü hakeme gittim sarı kartı Sergen’in hak ettiğini söyledi. Sergen’e sarı kart gösterdim. Daha sonra Galatasaray iki gol daha buldu. Maç 3-3 sona erdi. Ama içim rahat değildi Sergen’in hareketini bilmediğim için rahat değildim. Akşam televizyondan Sergen Yalçın’ın Yozgatsporlu oyuncuya yaptığı hareketi defalarca izledim vicdanım sızladı. Sergen Yalçın’ın hareketi kesin Kırmızı kartlıktı, olaya uzak olduğum için yan hakem ve 4. hakemin yönlendirmeleri ile sarı kart vermiştim. Kendimi affedemedim, hala vicdanım sızlıyor. Yozgatspor’a haksızlık yapıldı. Eğer Sergen kırmızı kartı görmüş olsa idi maçın sonucu 3-3 değil hak eden Yozgatspor’un olacaktı.”

DERELİ’DEN ONURLU
DAVRANIŞ


Gazetemiz Sahibi Mükremin Kayhan, Milli Hakem Selçuk Dereli’nin 13 yıl önce gerçekleşen bir olayda vicdan azabı yaşaması ve hislerini Yozgatlılar ile paylaşmak istemesinin onurlu bir davranış olduğunu söyledi.
Kayhan, Dereli’nin pozisyona uzak olması ama yanlış yönlendirildiğini kabul etmesini bir Yozgatlı olarak samimi ve asil bulduğunu belirterek; “Bir milli hakemin yıllar sonra yaptığı hatayı vicdanında saklamayarak, Yozgatlılarla paylaşmasından dolayı memnun oldum. Bu samimiyetinden dolayı da Dereli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

13 YIL ÖNCEKİ MAÇI
HATIRLAYALIM


24 Aralık 2001 tarihinde Yozgat’ta, Yimpaş Yozgatspor ve Galatasaray arasında oynanan ve Yozgatspor’un ligdeki kaderini olumsuz yönde etkileyen tarihi müsabakanın önemli dakikalarını İleri Gazetesi olarak 13 yıl aradan sonra sizler için derledik.
O maçta bakın neler olmuş:
Galatasaray erteleme maçına iyi başladı. Victoria’nın nefis golüyle öne geçti. Sumıala devrenin sonucunu tayin etti. Y.Yozgatspor ikinci yarının ilk 7 dakikasında Hüseyin ve İsmail ile skoru bir anda 3-1'e getirdi. Müsabakanın ikinci yarısına sahneye hatalı karar çıktı. Sergen, Hüseyin'e tekme attı, Dereli görmedi. Sarı kartla kurtulan Sergen 82'de farkı bire indirdi. 85'te tartışmalı penaltı yaptırdı. Berkant son sözü söyledi.
Galatasaray öldü öldü dirildi, Y.Yozgatspor karşısında 1 puanı son anda kurtardı: 3-3.
Kar sebebiyle 1 gün ertelenen lig maçında saha futbol için elverişliydi. Daha maçın 5. dakikasında Gürçay'ın korner atışından ceza sahasına yaptığı ortada Cihat'ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Bu tehlikeyi ucuz atlatan cimbom maça ağırlığını koydu. 13. dakikada Victoria'nın yaklaşık 25 metreden nefis şutu Aslan'ı bir anda öne geçirdi: 1-0. Golle birlikte oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray, kapanan rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı. Ancak 44. dakikada Y.Yozgatspor'un kontra atağında İsmail'in ara pasında Sumıala devrenin sonucunu tayin etti: 1-1.
İkinci yarıya Yimpaş Yozgatspor fırtına gibi başladı. 48'de Hüseyin, 52'de de İsmail'in golleri bir anda tabelayı 3-1 yaptı. Peş peşe gelen goller Galatasaray'a soğuk duş etkisi yaptı. Sergen, Hüseyin'e sert girdi, herkes kırmızı kart beklerken sarı kartla kurtulan yıldız oyuncu, rakip 10 kişiyken 82. dakikada attığı kafa golüyle farkı bire indirdi: 3-2. ikinci yarıda oyuna giren Erhan ve Berkant takımı canlandırırken, 85'te Sergen tartışmalı penaltı yaptırdı. Berkant maçın skorunu tayin etti: 3-3.



Editör: TE Bilişim