MOBESE’nin olmadığı bazı ilçelerimizde sistemin sıfırdan kurulması, MOBESE’nin olduğu ilçelerimizde ise yenileme ve genişletme çalışmaları yapılması kapsamında, plaka tanıma, hız ihlal sistemi gibi özelikleri kapsayan ve en son teknoloji HD kameralardan oluşan MOBESE sistemi için Valilik Makamında sözleşme imzalandı.
İlimizin güvenliği için MOBESE’nin yaygınlaştırıldığına değinen Vali Yazıcı "MOBESE, kurulduğu bölge için kamera ile görüntüleme esasına dayalı güvenlik amaçlı kullanılan sisteme verilen isimdir. Bu sistem,  bölgede yaşanan olayların vuku anında kolayca gözlenmesine olanak verdiği gibi görüntüleri kayıt altına alarak daha sonra etraflıca incelenmesini sağlamaktadır. Sistem bu yapısıyla önleyici özelliğe sahip olmasının yanında, olayların çözümü noktasında da kolaylık sağlayarak suç oranının azalmasına sebep olmaktadır. Bizler de bu noktada vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için MOBESE sisteminin olmadığı; Aydıncık, Kadışehri, Saraykent, Yenifakılı ilçelerimizde sıfırdan, Sorgun ve Yerköy ilçelerimizde de genişletme çalışması yapacağız” dedi.
262 YENİ KAMERA
Vali Yazıcı “Bu hizmetin ilimize gelmesi konusunda büyük emekleri olan Sayın Bakanımız,  Bakan Yardımcımız ve özellikle Emniyet Genel Müdürümüz Celalettin Lekesiz’e teşekkür ediyorum. İl genelinde şu anda kamera sayımız 207. Mevcut kamera sayımıza 262 tane daha ekleyeceğiz ve ilimizde çalışmalarımızın sonucunda toplamda 469 tane kamera olacak.  Dört ay içerisinde tamamlanacak olan MOBESE sistemi ile kapkaç, hırsızlık gibi adli olaylar güvenlik birimleri tarafından sıcak takip yapılması gereken durumlarda Komuta Kontrol Merkezi Görevlileri aldığı bilgiler doğrultusunda saha ekiplerini yönlendirmektedir. Bu sayede ekiplerimiz olaylara en kısa sürede müdahale edebilecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim