Sosyal, kültürel ve ilmi projelerle sık sık gündeme gelen Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Yozgat Müftülüğüne 100 ton kömür desteğinde bulunurken, Sorgun İlçesi’nde yapımı devam eden Agah Efendi Cami’ne 15 bin TL, Veysel Karani Camii ve Erkek Yatılı Kur’an Kursu’na 15 TL katkı sağladı.

ZİYARETLERİ KARŞILIKSIZ KALMADI

Agah Efendi Cami Dernek Başkanı Seyfettin Arslan, beraberinde Yozgat eski milletvekillerinden merhum İlyas Arslan’ın babası Süleyman Arslan, Hakan Arslan ve Veysel Karani Camii ve Erkek Yatılı Kur’an Kursu Dernek Başkanı Yusuf Telli ile birlikte Genel Müdür Osman Coşkun’u, Sorgun İşletme Müdürlüğü’nde ziyaret etti.

Sorgun’da yapımı devam eden her iki camiin dernek başkanları inşaatın kış mevsimine kalmadan tamamlanması için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bunun üzerine Genel Müdür Coşkun, her iki camie de 15’er bin TL’den, 30 TL’lik ayni yardımda bulunması talimatını verdi.

COŞKUN: “HAYIR YOLCULUĞUNA ÇIKANLAR HİÇBİR ZAMAN YALNIZ KALMAZ”

Genel Müdür Coşkun, makamında ağırladığı Yozgat eski milletvekillerinden merhum İlyas Arslan’ın muhterem babası Süleyman Arslan’ın elini öperek, hal hatır sordu, camiin ihtiyacı olan desteği vereceklerini söyledi.

Hayır yolculuğuna çıkanların hiçbir zaman yalnız kalmayacağını belirten Coşkun; “Bu yolculukta bir nebzede olsa katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağım. İnşallah her iki camiin de tamamlanması noktasında ibadete açılıncaya kadar üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Rahmetli milletvekillimiz, yaptığı hizmetlerle Yozgat’ın bu güne kadar unutmadığı kıymetli insan İlyas Arslan ağabeyimizin babasının elini öpmek, milletin hayrına olacak talebine destek olmak bizim için ayrıca bir mutluluk. İlyas Ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

MERHUM İLYAS ARSLAN’IN BABASINDAN DUA!

Bunun üzerine merhum İlyas Arslan’ın babası Süleyman Arslan da, Coşkun’a teşekkür ederek; “Allah razı olsun, camimizin yapılması için destek oldunuz, adımımızı karşılıksız bırakmadınız. İnşallah camimiz sizin gibi duyarlı insanların desteği ile yapılacak” diye konuştu.

Agah Efendi Cami Dernek Başkanı Seyfettin Arslan da Genel Müdür Osman Coşkun’a teşekkür ederek, caminin bu destekle kış gelmeden yapılarak ibadete açılmış olacağını söyledi.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından Coşkun, Sorgun girişi, karayolu üzerinde bulunan Agah Efendi Camii’nde incelemelerde bulundu.

Dernek Başkanı Seyfettin Arslan, cami inşaatı hakkında Coşkun’a bilgi verdi.

COŞKUN: “YENİ ÇELTEK YAPTIĞI HİZMET VE HAYIRLARLA BÜYÜDÜ…”

İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Genel Müdür Osman Coşkun, şunları söyledi:

“Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri yıllarca devletin zarar eden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kömür temin etmekten öteye gidemeyen bir kuruluşu oldu. Göreve geldiğimiz son iki yılda hamdolsun işletme hem kâr etti hem de 4 kat büyüdü. Yeni Çeltek, bu gün büyüyüp, kar eden bir konuma geldiyse bunun temelinde inanç ve çok çalışmak yatıyor. Bu gün ilmi ve dini eğitim veren, manevi dünyamızın zenginleşmesine, topluma ve ülkemize hayırlı bireylerin yetişmesine katkı sağlayan Kur’an kursları, camiler, müftülük ve eğitim kurumlarına Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak her zaman destek verdik. Eğer bu gün 60 yıllık bir işletme kâr eden bir konuma geldiyse bu desteğin manevi zenginliği en önemli faktördür. İl Müftülüğümüze 100 ton kömür desteğinde bulunduk, yanı sıra iki camimizin ihtiyaçlarını karşıladık. İnşallah camilerimiz kış mevsimine kalmadan ibadete açılır. Camilerimiz ibadete açılıncaya kadar bizzat çalışmaların yakın takipçisi olacağım.”

Editör: TE Bilişim