Genel Müdür Coşkun, yayınladığı mesajında Regaip Kandili'nin üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

         “Üç aylar ve beraberindeki kandiller içerisinde yaşadığımız ancak farkında olmadığımız nimetlerdir. Bu bağlamda biz insanlara sunulan bu nimetlerin farkına varmak ebedi hayata büyük kazanımlar sağlayacaktır. Recep ayında, Regaip ve Miraç, Şaban ayında berat , ramazan ayında ise kadir gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir.”

         “Bunun içindir ki, milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermiş, içerisinde bulunan kandiller vasıtasıyla dini duyguların gelişmesine vesile olmuşlardır” diyen Coşkun; “Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi Yüce Allah (c.c)’nin hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir.

         Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

         Coşkun, mesajının sonunda şu temennilere yer verdi: “Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”        

Editör: TE Bilişim