Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri son zamanlarda artan çocuk tacizlerine karşı aileleri uyardı.
     Yetkililer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Sorgun'da da çocukları çeşitli vaatler ve çeşitli nedenlerle aldatıp kötü emellerine alet etmek isteyen çocuk tacizcilerinin olacağını ve bu nedenle aileleri bu tür olaylara karşı çocuklarını bilinçlendirmeye çağırdı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı bir operasyonu ile yakalanan çocuk tacizcisinin ardından aileleri daha dikkatli olmaya davet ederek, şunları kaydetti:
     ''Bu tür toplumun yüz karası kişiler, istense de istenmese de maalesef her yerde görülebiliyor. İlçemizde de bunun bir örneğini birkaç gün önce yaşadık.
    Aslen Yerköylü olan Yaşar D. (45) isimli kişi, yine İzmir'de ikamet eden V.K'yi (12) ailesine giderek 'benim yanıma verin, ona meslek öğretiyim' vaatleri ile kandırıp yanına alarak kaçırmış ve arkasından da Yozgat'a getirmiştir. Yozgat'ta çeşitli otel ve kaplıcalara birlikte girmeyi isteyen bu şahıs gelen bir ihbarla takibe alınmış ve Müdürlüğümüzün ilgili birimlerinin çevredeki il ve ilçeleri haberdar etmesi ile birlikte Sarıkaya'da yakalanmıştır.''
     Bu insanların nerede ve ne gibi durumlarda vatandaşların karşısına çıkacağının bilinmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, ''Ancak ailelerimizin bu gibi durumlarda çocuklarını çok iyi eğitmeleri ve böyle durumlarda ailelerini haberdar etmeleri konusunda çok duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın buna benzer en ufak bir olayda dahi Polis 155 telefonlarını aramalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza bu telefonun ücretsiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve bu duruma şahit olan ve 155'i arayan insanlarımızın telefonlarının kesinlikle gizli kalacağını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz'' diye konuştular.

Editör: TE Bilişim