Görevine yeni başlayan Kaymakam Cuma Emeç’e başarılar dileyen Yazıcı, daha sonra Çekerek eğitimi başta olmak üzere kurum müdürlerinden ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Çekerek ilçesinin Yozgat’ta eğitim alanında marka ilçe olabileceğini ve bu yönde de çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı; “İlçeye geliş amacımız hem yeni başlayan Kaymakamımıza hayırlı olsun demek hem de başta eğitim olmak üzere ilçenin genel durumu hakkında bilgi almak. İlçelerimizin gelişimi noktasında her ilçeye belli konularda yön vermemiz gerekiyor. Çekerek’te ki hedefimiz öncelikli olarak eğitimde marka ilçe haline getirmek. Bunun içinde okullarımızda fiziki ve teknolojik alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda mezun öğrencilerimizin kısa sürede iş bulabildiği, boşta kalmadığı,  kaliteli eğitim veren marka okulları buraya kazandırmaya gayret ediyoruz. İnanıyorum ki Çekerek İlçemiz kısa sürede eğitimde marka olacak” dedi.

KURAN KURSUNA ZİYARET

Vali Yazıcı Çekerek Kaymakamlığının ardından Müftülüğe bağlı Kuran Kursunda Hafızlık eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti. 40 öğrencinin eğitim gördüğü kuran kursunda sınıfları gezen Yazıcı Hafız öğrencilerle sohbet etti.
Hafızlığın önemine değinen Vali Yazıcı “hepimiz Kur’an’ı okumalıyız, ezberlemeliyiz ve ezberlediğimiz Kur’an’ın da emirlerine uygun şekilde yaşamalıyız. Burada Hafızlarımız Kur'anın her bir cüzünü, sayfa sayfa ezberleyerek, adeta tesbih tanesi gibi bir araya getirip, gönüllerine nakşediyorlar. Günümüz de bağımlılık yapan televizyon, internet, telefon gibi araçlara bu gençlerimiz kapılmayıp, bu sıraları doldurdular. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim