Başkan Arslan, “Yaptığımız istişarelerde toplumun geneli etkinliklerin yapılmasını isteyerek, bizlere ‘hayat devam ediyor’ mesajı verdi. Bizde bu doğrultuda etkinliği gerçekleştirme kararı aldık” dedi.
Kazım Arslan, hazırlanan programların eğlence içerikli olmayıp, kültürel içerikli olduğunu beyan ederek, gündüz yapılacak programlarda Yozgat’ın kültürel, sanatsal ve tarihi yanlarını ön plana çıkaracaklarını, akşamları ise yine kültürel konserler ile programların süreceğini belirtti.

ÇARŞAMBA BAŞLIYOR

Sürmeli etkinlikleri Çarşamba günü Sünnet Şöleni ile start alacak. Saat 19.00’da Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun sahne alacağı programın akabinde Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu ve Murat Balaban konserleri gerçekleşecek. 23.30’da ise Sürmeli Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak.

YARIŞMA GÜNÜ

Perşembe günü ise saat 17.30’da Yozgat Ev Baklavası Yarışması’nda derece elde edenlere ödül töreni gerçekleşecek. Yozgat su böreği yarışmasında en iyi börekler seçilirken saat 21.00’de TRT sanatçısı Çiğdem Gürdal konseri ve Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.

DESTİLER PİŞECEK

Sürmeli etkinliklerinin üçüncü gününde yine saat 17.30’da desti kebabı yarışması yapılıp, en iyi destiler seçilecek. Saat 21.00’de Grup Nazende konseri, 22.30’da ise Ankara Seymenler Kulübü sahne alacak. Aynı gün Yozgat Valiliği’nin de katkılarıyla ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı’da Cumhuriyet Alanı’nda Yozgatlılar ile buluşacak.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Cumartesi günü gerçekleşecek etkinliklere çocuklarda dahil edilecek. Cumartesi günü saat 15.00’de unutulan çocuk oyunları, bisiklet yarışması yapılacak. Aynı gün saat 21.00’de Şanlıurfa Türk Halk Müziği Konseri ve Yozgat Belediyesi Sürmeli Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak.

YARIŞMAYA DEVAM

Pazar günü saat 14’de tekerlekli sandalye yarışmasının ardından kent park istikametine bisiklet turu düzenlenecek. Aynı günün akşamı ise 21.00’de Grup Abdal ve Yozgat Belediyesi Sürmeli Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak.

CADDE BOYANACAK

Bir hafta sürecek olan şenliğin altıncı gününde saat 10.00’da Lise Caddesi’nde kaldırım boyama etkinliği gerçekleşecek. Aynı gün saat 21.00’de Karadeniz gecesi Patika Müzik Grubu konseri ve Karadeniz Halk Oyunları ekibi sahne alacak.

FİDAN DİKECEĞİZ

Sürmeli şenliklerinin son günü Salı günü ise saat 10.00’da Toprak Mahsulleri Ofisi önüne meyve ve çam fidanı dikimi yapılacak. Aynı gün 11.00’de çevre temizliği etkinliği ve 21.00’de Kerkük Halk Türküleri konseri gerçekleşecek. Başkan Arslan, etkinliğin bu çerçevede planlandığını ancak şartlar gereği değişiklik yapılabileceğini söyleyerek, değişik yapılması durumunda da vatandaşların bilgilendirileceğini beyan etti.
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim