Yasağın, Çamlık Milli Parkı’nın gelişim planı ve doğal örtünün korunması kapsamında yapıldığı belirtildi.
Yozgat Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, çamlık girişinde yapılan piknik alanının devreye girmesiyle birlikte, daha önce piknik alanı olarak kullanılan bölgedeki piknik masalarını toplayıp, çardak ve tuvaletleri yıkarak, yerle bir etti.
Yaklaşık 5 yıl önce yapılan çardak ve tuvaletlerin yıkılıp çamlık girişine de "Ateşli piknik yapmak yasaktır" uyarı pankartlarının asılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Mikail Keskin isimli vatandaş, yıllardır sadece Yozgatlıların değil çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların da piknik yaptığı Çamlıkta piknik yapılmasının engellendiğini belirterek, “Çamlıkta vatandaşa piknik yasağı getiren il yöneticileri kendilerine özel piknik alan belirleyip tesis yapıyorlar. Buna karşılık vatandaşın gölgesinde oturup dinlenebileceği, çardaklar yıkılıyor, masalar kaldırılıyor.
Bu da yetmiyor gibi iç bölgelerde bulunan tuvaletler kaldırılıyor. Bu, Çamlığa hiç kimsenin hiçbir şekilde çıkarılmayacağı, vatandaşa kapatılacağı anlamına geliyor. Sadece ateşli piknik yasaksa neden çardaklar ve tuvaletler yıkılıyor. Buraya gezmeye gelen vatandaşlar tuvalet ihtiyacını nerede giderecek, yağışlı havada nereye sığınacak? Kendileri ve yakınları için piknik alanı yapanlar, vatandaşların gezmeye geldiği piknik alanını vatandaşa yasaklıyor” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Yozgat Şube Müdür Vekili Hasan Tezer, yapılan çalışmaların Çamlık Milli Parkı Gelişim Planı çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, “Burası mutlak koruma zorunluluğu olan bölge ve hiçbir yapı ve tesisi öngörmüyor. Burada vatandaşlarımız gezi yapacak, Çamlık girişine vatandaşın piknik yapması için yer yapılmıştır. Eski piknik alanına ise gezmeye gelen vatandaşların ihtiyacını görmesi için erkekler ve bayanlar için birer tuvalet yapılacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim