Grand Ser Otel’de düzenlenen çalıştayların ilki Tuğla Sektörü üzerine yapıldı. Tuğla Sektörü Raporu Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Timur Yıldız tarafından oluşturuldu.
Çalıştaya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, KOSGEB Müdürü Yüksel Özdemir, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, KOSGEB uzmanları, sektörde bulunan işletmelerin temsilcileri katıldı.
Çalıştay’ın ilk konuşmacısı Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Koordinatörü Çetin Çelik, görsel sunum eşliğinde hem sektörü tanıttı hem de sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bilgileri paylaştı.
Türkiye genelinde tuğla sektöründe 320 adet tuğla ve kiremit fabrikası bulunduğunu belirten Özdemir, sektörün 35 bin kişiye istihdam, 400 bin kişiye de ekmek kapısı olduğunu söyledi.
Özdemir, sektöre ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Sektörün patent haklarının korunması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite ile bu yönde ortak çalışmalarımız var. Ayrıca sanayicimize yapılan haksızlıklarla mücadele ediyoruz. Hatalı uygulamalarla kesinlikle mücadele ediyoruz.”
Tuğla sektörü çalıştayı bilimsel bir metot olan odak grubu metodu ile yapıldı. Odak grubunu Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara organize etti.

TARIM SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi’nin ikinci çalıştay programı öğleden sonra Tarım Alet ve Makineleri Sektörü üzerine yapıldı.
Tarım alet ve makineleri sektörü raporunu da temel teşkil etmek üzere beyin fırtınası yöntemi kullanıldı.Katılımcıların sorun, tespit ve çözüm önerileri kayıt altına alındı

Editör: TE Bilişim