Yozgat'ta mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait, uzun zamandır atıl durumda bulunan Büyük Sinema Salonu, kullanım hakkının 25 yıl süreyle tahsis edildiği Yozgat Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılarak, modern görüntüye kavuşturulmasına yönelik proje hazırlandı.
Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 1950'li yıllarda yapılan ve uzun bir süre sinema salonu olarak kullanıldıktan sonra boş kalan Büyük Sinema Salonu'nun kültürel hayata kazandırmak üzere başlatılan proje çalışmalarının sonuna gelindi. Salonun kullanım hakkını 25 yıllığına devralan Yozgat Belediyesi, salonda büyük ve kapsamlı onarım yapmak üzere proje hazırlattı. Modern bir görüntüye kavuşturulması planlanan salonun ihalesi ay sonunda yapılacak. 
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ''Sadece kaldırımla, yolla, terminalle, sokakla, otoparkla değil, Yozgat'ın yaşanabilir bir şehir, kent kimliği olan bir şehir, imrenilen bir şehir olması için her ne ihtiyacı varsa hepsiyle uğraşıyor ve gündemimizde tutuyoruz. Yılların ihmalini gidermeye yönelik olarak hazırladığımız projelerimiz bu yıldan itibaren hayata geçirilmeye başlanılacaktır. Salonu bulunmayan ilimizde büyük bir açığı kapatacak olan Büyük Sinema Kültür Tiyatro ve Sanat Merkezimizin projesi tamamlandı, 28 Mayıs'ta ihalemizi yapıyoruz ve sonbaharda da açılışını yapacağız'' dedi.

Editör: TE Bilişim