Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin ve personeli, 2014 yılı içerisinde sanayi sicil faaliyetlerinde ortaya koyduğu başarıdan ötürü bakan Fikri Işık tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.
İl Müdürü Yusuf Şahin, yoğun ve hummalı çalışmanın ardından bakanlığın teşekkür belgesi ile takdirde bulunmasından dolayı personeli adına memnuniyet duyduğunu söyledi. 
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesi kapsamındaki Sanayi İşletmelerinin üretim faaliyetine başladığı tarihten itibaren iki 2 ay içerisinde üretim yerinin bulunduğu yerdeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ederek, “Sanayi Sicil Belgesi”  almak zorunda olduğunu belirten Şahin, aksi takdirde belge almayanların haklarında, kanunun 9. maddesine göre idari para cezası uygulandığını hatırlattı. 
Bununla birlikte bugüne kadar sanayi siciline kayıt yaptırmayan sanayi işletmeleri hakkında 31 Aralık 2014 tarihine kadar herhangi bir cezai işlem uygulanmadan kayıt yaptırma imkanı sağlandığını hatırlatan Şahin, şunları söyledi: 
“Bunun üzerine Sanayi Sicil Belgesi alması gerektiği halde bugüne kadar almayan işletmelerle ilgili İl Müdürlüğümüzce 2014 yılı içerisinde ilimiz dahinde tespit çalışmaları yapılarak firmalar tek tek ziyaret edilmiş, Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyeleri ve işletme temsilcilerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş, bu çalışmalar sonucunda da Yozgat’ta Sanayi Sicil Belgeli işletme sayısı 196’dan 458’e ulaşmış ve yüzde 132 artış sağlanmıştır. Belgelendirme çalışmalarımız halen devam etmektedir.”
Şahin, bu güne kadar yapılan çalışmalarda mesai mefhumu gözetmeden emek sarf eden tüm personele teşekkür etti. 
Şahin, bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgesini Sanayi Sicil İşlerinden sorumlu Teknisyen Orhan Emin’e teslim etti. 

Editör: TE Bilişim