Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 3 günden bu yana üzerinde çalıştığı tahmini bütçenin büyük ölçüde kesinleştirildiği açıklandı. 
Yozgat İl Genel Meclisi Kasım ayı 3. oturumu gerçekleştirildi. Halil Şahbaz başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 2017 bütçesi üyelerle paylaşıldı.
İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Dursun Tuncer, üç günden bu yana süren çalışmaların ardından tahmini bütçeyi 92 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi.
Tuncer, bu bütçe içerisinde 28 milyon TL’nin de yatırım bütçesi olarak kararlaştırıldığını aktardı.
Yozgat İl Genelindeki köylere 50’şer bin lira ödenek ayrıldığını dile getiren Tuncer, bu ödenek içerisinde 15 bin TL’sinin yol, 35 bin TL’sinin ise diğer hizmetlerde kullanılacağını vurguladı.
ÖDENEK YOK 
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Tuncer, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bakanlıkları olan müdürlüklere ödenek ayrılmadığını bildirdi.
Tuncer, müdürlüklerin yeni dönemde yapmayı planladıkları yatırım ve çalışmalarla ilgili olarak Bakanlıklarından ödenek talebinde bulunmasını istediklerine dikkat çeken Tuncer, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İl Özel İdaresi’nce ödenek ayrıldığını belirtti. 
Milli Eğitimi’nin durumunun farklı olduğuna değinen Tuncer, 2017 yılı bütçesinde yol yatırımlarına ağırlık verildiğini kaydetti. 
2015 yılında genel bütçesi 50 milyon TL olan İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi 70 milyon TL olarak belirlenmişti. 
2015 yılında 14 milyon TL olan yatırım bütçesi 2016 yılı için ise 23 milyon TL’ye olarak gerçekleşmişti. 
2016 VERİMLİ GEÇTİ

Öte yandan Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz ise 2016 çalışma sezonunun mevsim itibariyle tamamlandığını belirterek, planlanan hedeflere ulaştıklarını söyledi.
İl Genel Meclisi olarak hedeflerinin her konuda hizmetleri tamamlanmış sorunsuz köyler oluşturmak olduğuna değinen İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Halil Şahbaz,
‘Yozgat’ımız ciddi yatırımları aldı. Artık susuz köyümüz kalmadı. Yine köy yolları konusunda önemli mesafeler alındı ve yeni dönemde de bu konuda çalışmalarımız hızlılıkla devam edecek. Köy içleri parke taşı ile donatılmaya devam ediyor. Kanalizasyonsuz köy bırakmamakta kararlıyız. İnşallah yeni dönemde de hızlılıkla bu altyapı hizmetlerine devam edeceğiz. Hedefimiz altyapı da sorunsuz köy bırakmamak” dedi.

Editör: TE Bilişim