Yozgat Türk Büro-Sen lokalinde gerçekleştirilen genel kurula Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Yerel Hizmet Sen Yozgat Şube Başkanı Uğur Sağlamer ve sendika üyeleri katıldı.
Genel kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Hacı Turan Başkal yaptığı konuşmada; “Bu güne kadar her bir dönemi üç yıl olan dört dönemin iki dönemini yönetim kurulu üyesi iki dönemini ise şube başkanı olarak bizlere emanet ettiğiniz bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çaba sarf etmekteyiz. Allahın izniyle önümüzdeki dört yılı kapsayacak beşinci dönemde de sizlerden yönetim kurulu olarak yeniden temsil yetkisi istemek için huzurlarınızdayım” dedi.
Başkal, sendikal faaliyetlerde ve anlayışlarında Türk Milletinin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermediklerini, sendikal hakla, toplu sözleşme, siyaset yapma ve grevi kamu çalışanlarının hakkı olarak gördüklerini söyledi.
Başkal şöyle konuştu: “Çok şükür ki bu güne kadar kimsenin arka bahçesi ve yandaşı olmadık bundan sonra da  asla olmayacağız biz sadece kamu çalışanlarının yandaşıyız. Türkiye Kamu Sen üyeleri olarak bizler hükümetin dizinin dibinde olmayıp onların koltuğu altında sendikacılık yapmadık ve memurlarımızı da üç kuruşa satmadık.”  Yozgat Büro- Sen’in her geçen gün büyüyen bir sendika olduğunun altını çizen Hacı Ömer Başkal Türkiye çapında üye sayısını en fazla artıran beşinci şube olduklarını 485 olan üye sayısını 600’e yükselttiklerinin de altını çizdi.
Konuşmanın sonunda oy verme işlemine geçildi yapılan oylamanın ardından tek liste olarak seçime giren Hacı Ömer Başkal ve ekibi yeniden seçildi.

Editör: TE Bilişim