Yaş yetmişi geçmiş ama iş bitmemiş, elinden kalem cebinden bulmaca eksik olmuyor. İlkokul diplomasını bile dışarıdan bitirme sınavlarıyla alan yetmişlik dede adeta bulmacayla yatıp bulmacayla kalkıyor.
Sorgun ilçesine bağlı Erkekli Köyü nüfusuna kayıtlı olan Abdurrahman Telli, yıllardır süre gelen bulmaca merakı ile adeta bulmaca uzmanı olmuş. Kahvehane köşelerindeki  ve parklardaki vakitlerini bulmaca çözmekle değerlendiren 75 yaşındaki Bağ-Kur emeklisi Abdurrahman Telli, bilgisi ile üniversite mezunlarına taş çıkartıyor. 

Bulmaca müptelası olan Telli; “Bizim zamanımızda okul  bile  yoktu, Daha sonraları dışarıdan sınava girerek ilkokul diploması aldım. Yurt dışında çalıştım ve nihayet emekli oldum.  Okumayı, bilgi sahibi olmayı çok seviyorum. Boş vakitlerimi bulmaca çözerek geçiriyorum. Nerde bir gazete görsem bulmacasının alır çözerim” dedi.
Bulmaca çözmedeki tek yardımcı ve rehberini ise yine kendine has dahiyane tavrıyla belirten Telli Dede, şunları söyledi: “Bugünkü bulmacanın doğru ve doldurulmuş hali bir gün sonra zaten gazetede yayınlanıyor. Gazeteleri takip ede ede  bu işin ustası ve uzmanı oldum.” 
          Bulmaca merakının yirmi yılı aşkın süredir devam ettiğini belirten Telli, doğru çözenlere hediye metodunun kaldırılmasından yakınarak “ Eskiden doğru çözenlere hediye verilirdi şimdi onu da kaldırdılar “ diye sitem etti.

Editör: TE Bilişim