Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen “AB Sertifika Programı”nın ilki dün gerçekleştirildi.
    Avrupa Birliği konusunda katılımcıları bilgilendirmek amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Rektör Yard. Prof. Dr. Cengiz Soykan, Meslek Yüksek Okul  Müdürü Soner Taslak, Dekan, bölümbaşkanı, öğretim üyesi ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Avrupa Birliği'nin kuruluşu, genişlemesi, geleceği, halen üye olan ülkelerin ve üye olacakların Birliğe ve Dünya ekonomik ve siyasi hayatına katkıları, Avrupa Birliği'nin çok boyutlu genişlemesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile üyelik süreci, süreç konusunda geleceğe dönük beklentiler ve sonuçların ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli; “Üniversitemiz bilimsel bilginin yayılması ve gerek toplumsal, gerek ekonomik yaşamın güçlenmesinde lokomotif olmayı sürdürmektedir. Bu amaçla bir dizi seminere kurulduğu tarih itibariyle ev sahipliği yaptık. Bunlardan biri olan bu seminerimizle amacımız Yozgat il merkezinde ilgilenen tüm vatandaşlarımıza yönelik Avrupa Birliği konusunda bilgiler vermektir” dedi.
    Bir devlet politikası olan Avrupa Birliği'ne üyelik amacı dikkate alındığında seminerin aydınlatıcı ve yol gösterici olacağını belirten Varinli; “Özellikle Türkiye' nin Avrupa Birliğine katılımının kazanımlarının ya da kayıplarının neler olabileceği hususunda bir değerlendirmeninde yapılacağı bu semineri çok önemsediğimi belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
    Dün düzenlenen seminerde konuşma yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan, AB nereden nereye gidiyor, AB' nin geleceği ve genişlemesi, AB'ye üyelik Türkiye' ye neler getirir konuları hakkında bilgiler verdi.
    Programın devamında ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak AB güvenlik politikası ile ilgili bilgiler verdikten sonra program son buldu.
    Bugün devam edecek olan konferansın konuşmacıları Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlen Çelebi ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Seyfettin Erol ise “Lizbon Antlaşması sonrası Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğinin yeni komşuluk politikası çerçevesinde orta asya ve Kafkasya” konuları ile ilgili bilgiler verecekler.
Editör: TE Bilişim