Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam saatlerinde geldiği Yerköy İlçesi'nde Molla Osman Türbesi önünde kalabalık tarafından karşılandı.

TÜRBEDE DUA ETTİ

İhsanoğlu, Molla Osman Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. Daha sonra yaklaşık 500 araçlık konvoy eşliğinde üzerinde 'Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu' fotoğrafı bulunan otobüsle Yozgat kent merkezinde Cumhuriyet Alanı'na gelen İhsanoğlu, burada da hemşerilerinin
yoğun ilgisiyle karşılandı. Kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan İhsanoğlu, yürüyerek Yozgat Valiliği'ne geçti.

VALİ YAZICI’YI ZİYARET ETTİ

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine memleketim, baba ocağım Yozgat'tan başlamak istedim. Bu nedenle buradayım. Valimize bir nezaket ziyaretinde bulunuyorum. O nedenle fazla bir açıklama yapmayacağım. Gün boyu burada gazeteciler ve sizlerle birlikte olacağız. O zaman gerekli açıklamaları yapacağım. Burada nezaket ziyaretinde bulunuyorum" dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Yerköy ve Yozgat karşılama programında MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar da hazır bulundu.

BABA EVİNİ ZİYARET ETTİ.

İhsanoğlu, İstanbuloğlu Mahallesi'ndeki baba evi Avanoğlu Konağı'na ziyarette bulundu.
Akrabaları tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu, konağın önünde onlarla sohbet etti.
İhsanoğlu, Gazetecilere, burasının dedelerinden kalma evleri, Yozgat'taki baba ocağı olduğunu söyleyerek, "Burası, dedemin ve babamın dünyaya geldiği ev" dedi. Konağın yanındaki Başçavuş Camisi'ni gösteren İhsanoğlu, burada da babası ve dedesinin namaz kıldığını ifade etti.
İhsanoğlu'na, akrabaları tarafından bir çıkın içinde yiyecek hediye edildi. Konağın bahçesindeki su kuyusundan kovayla su çeken İhsanoğlu, İslam Teşkilatı Örgütü Genel Sekreterliği döneminde Nijer gibi suya muhtaç ülkelerde su kuyusu açtırarak, en büyük hizmetlerden birini götürdüklerini bildirdi.

YOZGAT’I GEZDİ!


İhsanoğlu, konak ziyaretinin ardından Yozgat Belediyesi tarafından kendi adının verildiği sokakta bulunan tabela önünde fotoğraf çektirdi.
Lise Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, coşkulu ve güzel bir şekilde karşılandığını anlattı.
Halkın kendisine samimi olarak ilgi gösterdiğini dile getiren İhsanoğlu, "Babamın, dedemin ocağına da gitmek, oradaki ailemizin fertleriyle buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Benim aslım, neslim burasıdır. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat, Türkiye'de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum. Benim arzum, temennim; Yozgat'tan bir cumhurbaşkanı çıkarmaktır" diye konuştu.
İhsanoğlu, bir gazetecinin, "İddialı mısınız?" sorusuna, "İddialı olmasam aday olmazdım" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim