Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, düzenlediği basın toplantısı ile Torba Yasa olarak bilinen yeni yasa ile esnaf ve sanatkarın kooperatife olan takipli borçlarının faizsiz peşin ödeme ve cüzi faizlerle yeniden taksitlendirme imkanına sahip olacaklarını söyledi.
Kredi borcu 30 Nisan tarihinden önce takibe düşen (İcra başlatılmış olsun ya da olmasın) ortakların 31 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurmalarını isteyen Bektaş, yapılandırmanın getirdiği kolaylıklar hakkında bilgi verdi.

Borç tutarını defaten peşin ödeyenlerin gecikme faizinin tamamen silineceğini kaydeden Bektaş, uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Borcun altı aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 basit faiz hesaplanıp eklenerek 12 eşit  taksitte ödenecektir. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 basit faiz hesaplanıp eklenerek 12 eşit taksitte ödenecektir. Borcun 18 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde asıl alacak  tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 18 basit faiz hesaplanıp elenerek 18 eşit taksitte ödenecektir.”

Borçların yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarın 31 Ekim Cuma gününe kadar kooperatife başvurması gerektiğini vurgulayan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, borcu olan esnaf ve sanatkarları arayıp, yapılandırmanın getirdiği kolaylıklar hakkında bilgilendirerek istifade etmelerini sağlamak için odaya davet ettiklerini belirtti.
Bektaş, Yozgat’ta son iki yılda kredi kullanan esnaf ve sanatkarın borç geri dönüşünde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına dikkat çekerek, eski alacakların da bu şekilde tahsil edilmiş olacağını söyledi.
Bektaş, açıklamasının sonunda uygulamanın hayata geçmesinde gösterdiği destekten dolayı TESKOMB genel başkanıAbdul Kadir Akgül'e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim