TOKİ tarafından ihale edilen yeni Boğazlıyan Devlet Hastanesi 50 yatak kapasiteli olarak hizmete açılacak. Kaymakam Kemal Bey Mahallesi’nin olduğu bölgeye inşa edilecek yeni hastane ile ilçenin sağlık problemlerinin azalmasının sağlanması hedefleniyor.
“C YERİNE A TİPİ”
    Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım, daha önce C Tipi olarak düşünülen yeni Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin A Tipi olarak hizmete açılacağını bildirdi.
“28 UZMAN GÖREV YAPACAK”-
    Yıldırım, hastanenin hizmete geçmesi ile birlikte 28 Uzman Doktorun hastanede görev yapacağını belirterek, İlçemizde sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunulabilmesi vatandaşların çevre illerde sağlık sorunlarına çözüm aramaması ve daha güzel bir ortamda sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli olan 50 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapım projesinin hayata geçirileceğini söyledi.
“TEMEL ATILACAK”
    A Tipi hastane özelliğinin her türlü sağlık raporunu verebilecek bir şekilde hayata geçeceğini kaydeden Yıldırım, 10 Kasım tarihinde TOKİ ile sözleşme imzalanacağını ve 15 Kasım tarihinde ise yer tespitinin yapılmasının ardından yeni hastanenin temelinin atılacağı müjdesini verdi.
“TEŞEKKÜR ETTİ”
    Boğazlıyan’da hastaların artık çevre illerde sağlık sorunlarına çözüm aramayacağını vurgulayan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal olmak üzere hastanenin planlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
    Yeni bir hastanenin oluşumu projesini hayata geçirmek için yapılan çalışmaların nihayet hayata geçme aşamasına geldiğinin altını çizen Yıldırım, Boğazlıyan’da hayal gibi düşünülen bir projenin daha gerçeğe dönüşeceğini vurguladı.
    Yıldırım, yapılacak olan yeni 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin ilçeye çok önemli katkı sağlayacağını belirterek, Boğazlıyan’a hizmet için var güçleri ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim