Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri veya temsilcileri katıldı. Vali Kemal Yurtnaç, genel bütçe yatırımı olarak 5 milyar 269 milyon lira bedelli 298 proje yapıldığını, projelerin 2017 yılı ödeneğinin 750 milyon lira olduğunu, dokuz aylık dönemde 270 milyon lira harcama yapılarak, nakdi gerçekleşe oranının yüzde 36 olduğunu söyledi.
Vali Yurtnaç, 298 projeden 42’sinin tamamlandığını, 200 projede çalışmaların devam ettiğini, 24 projenin ihale aşamasında olup, 32 projeye ise başlanılamadığını bildirdi.
Mahalli idareler bazında ise 519 milyon lira bedelli 172 projenin 362 milyon lira ödeneği bulunduğunu hatırlatan Vali Yurtnaç, 9 aylık döneminde 144 milyon lira harcama yapılarak, projelerin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 40 olduğunu aktardı.
Vali Yurtnaç, 172 projeden 83 adetinin tamamlandığını, 80 projede çalışmaların sürdüğünü, 8 projenin ihale aşamasında olduğunu ve bir projeye başlanılamadığını anlattı. Yatırımcı kurum ve kuruluşların yatırım tablolarını inceleyen Vali Yurtnaç, bazı kurumların projelerinde nakdi gerçekleşmenin gecikmişliğine dikkat çekerek,
“Fizik gerçekleşme oranları tamam ama nakdi gerçekleşme oranları neden böyle, inşaatlar mı yürümüyor, yoksa ödenekler mi ödenmiyor? Bunların detaylarını paylaşmanızı istiyorum” dedi.
Vali Yurntaç, Koordinasyon Kurulu toplantısının asıl amacının yapılan faaliyetleri paylaşmaktan ziyade,  kurumlar arasında işbirliği, ortak çalışma, teknik konularda karşılıklı alınacak destek ve yardımlar ile yürütülen iş ve işleri hızlandırmak olduğunu kurul üyelerine bir kez daha hatırlattı.

Editör: TE Bilişim