AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk Basınının hem Anadolu’da hem de darbe kalkışmasının iki önemli merkezi olan Ankara ve İstanbul’da yaptığı yayınlarla ülkenin geleceğine sansür koymak, ipotek altına almak isteyenlere karşı milli bir mücadele gerçekleştirdiğini kaydetti. 
Başta Yozgat olmak üzere basın-yayın sektöründe emek veren basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik eden Coşkun, şu açıklamalarda bulundu: 
“Basında sansürün kaldırıldığı gün olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, son yaşadığımız olayların ardından basın emekçilerinin ülkenin geleceği adına gösterdiği irade ile daha da anlam kazanmıştır.  FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe kalkışmasına giriştiği 15 Temmuz akşamının ilk anından itibaren Türk basını sorumluluk örneği göstermiş, milli mücadelenin simgesi olmuştur. Tarihte hiçbir darbe yoktur ki basın olmadan gerçekleşsin. Bu gerçekten hareketle 15 Temmuz akşamı millet olarak verdiğimiz mücadelenin öncüsü, destekleyicisi, darbeye karşı dik duruşun ta kendisi olmuştur basın mensupları. Yozgat’ta, Ankara’da, İstanbul’da, Türkiye’nin her tarafında basın mensupları milletten yana, halkın iradesinden tarafa irade göstermiştir, ortaya koydukları yayınlarla millet vicdanının sesi olmuştur. Milletin yeniden diriliş günü olan, darbelerle, ateşle imtihan edildiğimiz o kara günün akşamından itibaren milli iradeden yana tavır koyan tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, aileleri ile birlikte sağlıklı günler diliyorum. Allah bu millete, bu milletin basın kuruluşlarına darbeler yaşatmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim