Yozgat Belediyesi iki gündür yağan yoğun kar yağışının ardından şehirde temizlik seferberliği yaptı. Önce 40 işçi ile çalışan belediye işçi sayısını 120'yi çıkartıp, kurumlardan da iş makinesi takviyesi alarak temizlik seferberliği başlattı.
    Canla, başla çalışan işçiler kentin önemli güzergahlarını ara mahallelere kadar giderek kardan temizleyerek vatandaştan tam not aldı.
BAŞKANDAN KAR İŞÇİSİNE TATLI İKRAMI
    Akşam saatlerinde başlayan temizlik çalışmalarında işçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkur işçilere yemek, tatlı ve helva ikramında bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Başer, tüm cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattıklarını belirterek, "İlimize beklenen yağış nihayet geldi. Ben Allah’a şükrediyorum hem çiftçilerimiz açısından hem şehrimizin içme suyu ihtiyacı açısından beklenen kar yağdı. Tabi yağan karla birlikte şehir merkezimizde cadde ve sokaklarımızı da yoğun bir kar birikintisi oldu. Buna ekiplerimizde 120 adet işçi, 3 adet grayder, kepçe diğer tüm ekipmanlarımızla sabaha kadar bu gün tüm cadde ve sokaklarımızı temizleyeceğiz.  Sabaha karşı da hiçbir şey olmadığını birlikte görme imkanımız olacak” dedi.
    Başer tüm makine parkını ve çalışanları kar temizliği için seferber ettiklerini belirterek; “Tüm makine parkındaki elemanlarımızla, park, bahçeler, fen işlerindeki tüm belediyemize ait ne kadar aracımız varsa hepsini seferber ettik. Bu seferberlikte biz debaşkan yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte işçilerimizin başındayız. Biraz sonra inşallah tatlı ve helva ikramımız olacak üşümemeleri için.
    Yozgat halkından da araçlarını düzenli park etmelerini, mümkünse toplu taşıma araçları ile şehre inmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü kar yağsın bu zahmeti çekelim hem suyumuz bolalır inşallah hem de çiftçilerimiz beklenen kar nedeni ile tarlalarımızı fareler basmıştı bundan da kurtarmış olacağız.
    Arkadaşlarımız eksi 5-8 derecede Yozgat halkının rahatı için gece demeden burada çalışıyorlar. Birkaç gün içerisinde de tüm ara sokaklarımız dahil hiçbir yerde açılmadık yerimiz kalmayacak. Özellikle acil yerlerimiz zaten ilk günden itibaren açılmaya başladı. 1500 ton tuzumuz mevcut araçlarımız teyakkuz halinde. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum diğer bölgelere de yağmayan yerlere de yağmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” diye konuştu.
    Başkan Başer, daha sonra işçilere tatlı ve ekmek arası helva ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim