Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Toplum Yararına Çalışma Programı ile Yozgat genelinde orman işlerinde istihdam edilmek üzere bin 500 kişilik kontenjan ayrıldı. 
Konuyla ilgili makamında bir basın açıklaması düzenleyen İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, 
bin 500 kişinin Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü ve Akdağmadeni Fidanlık Müdürlüğü arasında imzalanan üçlü sözleşme gereği il genelinde orman işlerinde çalıştırılacağını söyledi. 
Atak; “İstihdam edilecek bin 500kişi fidan dikimi, ormanların bakamı ve rehabilitasyon işlemlerinde çalıştırılacaktır. Proje 13 Nisan’da başlayıp 13 Ekim 2015’te sonlanacaktır. Projeye müracaat süresi 30 Mart 2015 günü bitecek” dedi. 
Gerekli şartlar ve müracaat şekli hakkında bilgi veren Atak, şunları söyledi: 
“Genel şartlar; 19 yaşından gün almış olması, herhangi bir güvenlik kaydının bulunmaması, herhangi bir gelirinin bulunmaması ve açık öğretim hariç öğrenci olmaması. 6 ay sürecek projede katılımcılara asgari ücret ödenecek. 4-A kapsamında sigortaları yapılacak.
Müracaatlar online olarak İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün internet sitesinden müracaat edebilecekleri gibi il müdürlüğümüze direk olarak müracaat edebilirler.” 

Editör: TE Bilişim