Geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel  kurulla delegelerin tamamının oyunu olarak güven tazeleyen Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamza Berker, günümüz demokrasisinin önemli aktörleri haline gelen STK'ların gelişmişliğinin demokrasilerin gücünü ve gelişmişliğini gösteren önemli bir faktör olarak düşünüldüğünü söyledi. 
STK özelinde sendikaların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Berker; 
“Güçler dengesinde Sendikalar yerini almış hükümetlere proje alt yapıları olmuştur. Gelişen Dünyada yeni dengeler kurulmaya çalışılmaktadır. Türkiye’de bu yeni dünya düzeni içerisinde yerini alma mücadelesi vermektedir. Bu mücadele de Memur-Sen özelde ise Diyanet-Sen yerini almalıdır” dedi. 
“Sendikamız bir ücret sendikacılığı yapmamaktadır. Eğer böyle düşünülür ise on yılda sağlanılan kazanımlar bizi bizden daha çok düşünenlerin olduğunun bir gerçeğidir” diyen Berker; 
“Teşkilat  yasamızın çıkması. Direk Başbakanlığa bağlanmamız. Başörtüsü,düşünce ,ifade,yaşam özgürlükleri. Kuran Kursları,Seçmeli derslerde din eğitimi,Katsayı zulmünü kalkması. Ve ekonomik iyileşmeler hangisini söyleyeyim,Baba oğla bir bağ bağışlamış oğul bir cıngıl üzümün peşinde. Evet daha iyilerine layığız. Ama dünü bugünle kıyaslamadan yarını göremeyiz. Önce bize biçilen gömleğin içini dolduralım. Sen bu dava için ne yapıyorsun. Amacımız sadece açlığımızı mı gidermek yoksa daha ulvi emellerimiz var. İşte Diyanet-Sen bunun için var ve biz bunun için buradayız. Günün 10 saatini uykuyla geçirip göbek kaşımayla, gelecek yüz yılın stratejisinin yapılmayacağını,yapanlara da laf söylenmeyeceğini biliyoruz.Küçük  hesapların peşinde değiliz” diye konuştu. 
YENİ YÖNETİM
Diyanet-Sen’in Hamza Berker başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 
“Şube Başkan Yardımcısı Yrd (Başkan Vekili) Yılmaz Erdoğan, Şube Bşkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Hüseyin Durmaz, Şube Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Ömer Şahin, Şube Başkan Yardımcısı Basın ve İletişim) Mehmet Şahiner, Şube Başkan Yardımcısı Toplu Sözleşme ve Mevzuat) Mustafa Erbaş, Şube Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) İlhan Şimşek.”

Editör: TE Bilişim