Belediye tarafından yapılan sosyal yardım ve desteklemelerin her zaman yapıldığını ancak ramazan ayı için sosyal yardım biriminin özel bir çalışma yaptığını ifade eden Talip Karslıoğlu, “İhtiyacı olanın ihtiyacını ramazan başlamadan giderdik” dedi.

KOLİLER ULAŞTI

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gıda kolilerini ramazan ayı öncesi ulaştırdıklarını söyleyerek, ihtiyacı olan vatandaşın ramazan ayı öncesi ev ve mutfağının şenlendiğini ve ramazan ayını dolu dolu geçirebilmesi için ihtiyacı olan her vatandaşın kapısına ihtiyacının ulaştırıldığını söyledi.

SICAK PİDE SOFRADA

Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi’nin sosyal yardım birimini göreve geldikleri gün yeniden yapılandırdıklarını hatırlatarak, artık israfa dayalı ve dayatmalı bir yardım anlayışının sona erdiğini ve sadece ihtiyaca dayalı, gerçek ihtiyaç sahiplerinin derdine deva olacak yardımlar yaptıklarını söyledi. Talip Karslıoğlu, bu kapsamda ramazan ayında sosyal yardımı birimi tarafından ihtiyacı olduğu saptanan ailelere günlük  3 bin 500 pide dağıttıklarını belirtti. Karslıoğlu, “Bu ailelerimiz normal zaman diliminde ihtiyaçları olan ekmeği alıyordu fakat ramazan ayında, bu ayın özeli olan pideden mahrum kalmasınlar diye biz ekmeklerini pide yaptık. Sofralarında onların da sıcak pidesi oluyor” diye konuştu.

YEMEKSİZ KALMIYORLAR

Talip Karslıoğlu, her vatandaşın farklı bir hayat yaşadığını ve kimisinin sadece ekmeğe, kimisinin kuru gıdaya, kimisinin de sıcak ekmeğe ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yozgat Belediyesi’nin şehir merkezinin tümünün sosyolojik haritasını çıkarttığını ve bu doğrultuda ekiplerin her evde incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Karslıoğlu, “Bizden ne ekmek, ne kuru gıda istemeyen sadece iki kap sıcak yemek isteyen vatandaşlarımızda var. Bunlarında hanelerine her gün sıcak yemeklerini ekiplerimiz ulaştırmaktalar” diye konuştu. Talip Karslıoğlu, toplamda 150 ihtiyaç sahibi aileye her gün sıcak aş gittiğini ifade etti.

EVLER TEMİZLENİYOR

Talip Karslıoğlu, belediye sosyal yardım biriminde görevli temizlik ekiplerinin düşkün, ihtiyar ve kimsesiz yaşlıların evlerini temizlemeye devam ettiğini belirterek, ramazan ayı öncesi bu vatandaşların evlerinin temizlendiğini ve ramazan ayına bu vatandaşların temiz ve hijyen içerisinde girdiklerini söyleyerek, “Şu anda da yaklaşmakta olan bayram için ekiplerimiz yine bu vatandaşlarımızın evlerinde bayram temizliğine başlayacaklar” diye konuştu.

ZENGİN-FAKİR AYNI SOFRADA

Talip Karslıoğlu, ramazan ayında her Çarşamba günü ‘Gönül Soframızda Buluşalım’ çağrısıyla bir mahallede iftar programı düzenlediklerini belirterek, düzenlenen bu iftar programlarında zengin ile fakirin, makam sahibi ile sade vatandaşın aynı sofrada aynı yemeğe kaşık çaldığını söyledi. Karslıoğlu, ayrıca yol boyuna kurdukları iftar çadırında günlük 200 kişinin yemek yediğini de bildirerek, emek, gayret ve yoğun bir mesainin ürünü olan bu hayırlı çalışmalarda imzası bulunan tüm personele ve bu projelerin mimarı Belediye Başkanı Kazım Arslan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim