Tanışma kahvaltısına AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Çekerek Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Yılmaz, Numune Hastanesi Müdürü İhsan Kayhan, Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşkın, Adalet Bakanı Danışmanı Durak Aydın, Ak Parti Çekerek İlçe Başkanı Üzeyir İnce, Kazan'da ikamet eden Çekerekliler ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk katıldı.

Kazan'a en fazla göç, yaklaşık 3 bin 800 kişi ile Yozgat'tan olurken, yine bu ilden en fazla göçü ise Çekerek ilçesinin verdiği belirlendi. Kazan'da yaklaşık bin kadar Çekerekli ikamet ediyor. Kahvaltının ardından misafirlere, Kazan'da yapılan yatırımları gezdiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt'un daveti üzerine Şubat ayı sonunda Çekerek'i ziyaret edecek. Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt'un kardeş ilçe önerisi, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından olumlu karşılandı.Başkan Bozkurt, son zamanlarda Kazan'ın çok göç aldığını belirtirken, "Göçmek sizlerin isteği değildi. O hatıralarla dolu yerleri terk etmek sizlerin tercihi değildi. Ama göç bilin ki tarih boyunca vardı, olmaya devam edecek. Unutmayın ki Atalarımız başka diyarlardan Anadolu'ya göç etmişlerdi" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuşmasında, "Kapımız sizlere sonuna kadar açık. İnşallah bundan sonra da Çekerek'le Kazan ilk kardeş olmuş olacak. 'Yozgat Mahallesi' diye tabir edilen Kayı Mahallesi'nde oturan amcalarım baba dostuydu. Onların çocukları şimdi benim arkadaşlarım. Muhabbet dolu ilişkilerimiz devam ediyor. Onlar bir gün olsun kalp kırmadılar. Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ'ın bizlerde çok emeği var" diye konuştu.

AFAD Başkanı Fuat Oktay ise Kazan'da memleket havasını yaşadıklarını belirtirken, "Burada Kazan ile Çekerek'in birbirine ne kadar yakın olduğunu gördük. İnşallah iki belediyemizin de karşılıklı işbirliğine dayanan birlikteliğin temelini attık. Kazan, Çekerek ve aynı zamanda Yozgat ile de yatırımlar, işbirliği boyutunda başka bir seviyeye taşınmasını istiyoruz" diye konuştu.

MERAK ETTİK, KAZAN’A GELDİK, GÖRDÜK

Son zamanlarda Kazan’ın çok göç aldığını belirten Bozkurt, Atalarımızın da göç ettiğini, göçün istekle olmadığını kaydetti.  Kazan'daki değişimden de söz eden Bozkurt şunları söyledi: “Son dönemde Kazan’ın ufku geniş, refleksi kuvvetli Belediye Başkanı sayesinde buralara da göçler başlamıştır. Merak ettik, biz de Kazan’a geldik, gördük. 
Gerçekten de Kazan değişmiş. Başta Kazan’ın dinamiklerini en iyi şekilde enerjiye dönüştürmüş Lokman Bey’i tanıma şerefine eriştik. Keşke bir dönem daha yapma hakkı olsa da Lokman Bey’i Çekerek’ten aday gösterebilsek o engin tecrübesinden faydalanabilsek. Kazan’da gerçekten büyük bir başarı hikayesi var, ama zannetmeyin ki bizlerde yerimizde duruyoruz. İnşallah bu başarı hikayelerini takip ederek Çekerek’i de arzu ettiği yerlere getireceğiz. Çekerek’te günü birlik işler yapmıyoruz. Halkın göreceği renkli taşlarla da işimiz yok. Önce Hak’ın göreceği uzun vadeli bilimsel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.
Yozgat'ın Çekerek ilçesinden ekonomik nedenlerle Ankara'nın Kazan İlçesi'ne göç eden Çekerekliler Kazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim