Yozgat Belediyesi Kasım ayı belediye meclisi toplantısında şehir içi ulaşım hizmetleriyle ilgili gündem maddesi görüşüldü.
Belediye Başkanı Kazım Arslan, ilgili gündem maddesiyle ilgili mecliste söz alarak, meclis üyeleri, şehir içi ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsü şoförleri ve belediye personeline hitap etti.
Başkan Arslan, Yozgat Belediyesi’nin en fazla eleştiri aldığı konunun başında şehir içi ulaşım hizmeti geldiğini ve bu konudan dolayı çok fazla şikayet ve eleştiri aldıklarını söyledi.
Başkan Arslan, “Hakikaten de şehir içi ulaşım hizmetleri noktasında kötüyüz” dedi.
Kazım Arslan, şahsi sosyal medya hesabın birçok üniversiteli gencin ve vatandaşların şikayet mesajları ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili fotoğraflar gönderdiğini aktararak, “Bir bakıyoruz yüz tane öğrenci bir minibüsün önünde kuyruğa dizilmiş, minibüse binmeye çalışıyor. Çirkin bir görüntü. İkinci bir araç gelip, kuyruktaki öğrencileri alıp götürebilir” diye konuştu.
Başkan Arslan, şehir içi ulaşım hizmeti sağlayan esnafın bu duruma bir son vermesi gerektiğini de bildirerek, Yozgat’ta yeni üç adet hat açacaklarını ve bu hatları da belediyenin işleteceğini söyledi.
Hatlardan bir tanesinin yeni şehir hastanesi, diğerinin ise Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü istikametine olacağını aktaran Arslan, bu şekilde bir nebze olsun şehir içi ulaşım hizmetini düzene koymaya çalışacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim