Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, tüm  dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük kamu hizmeti ifa eden ve çalışmaları yürütürken halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte ve bu görevini özgürce yapabilmesinde ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında basın özgürlüğünün büyük önemi bulunduğunu söyledi.
“Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basın kuruluşları, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler” diyen Lekesiz; “Devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk; “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir.” sözü ile basının önemine ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğa işaret etmiştir” diye konuştu.
Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlanacağını kaydeden Harun Lekesiz, şunları söyledi: “Yaygın basının yanı sıra, bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın mensuplarının da, bu anlayış ile çalıştıklarına inanıyorum.
Bu bağlamda, değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de, içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı kalmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İlimiz genelinde faaliyet gösterin ulusal ve yerel  basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın ’Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”   

Editör: TE Bilişim