Aydıncık İlçe Kaymakamlığı, halkoylaması ile kabul edilen Anayasa değişikliğinde öngörülen 'kadınlara, çocuklara, yaşlılara, özürlülere, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malûl ve gazilere pozitif ayrımcılık' çalışmasını aylar öncesinden oluşturduğu birimlerle hayata geçirdi.
    Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, “Kurumlara bilgilendirici tabelalar asılarak, proje kapsamındaki vatandaşlarımıza öncelikli hizmet ana hedefimiz olacaktır. Böylece vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunumunu gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
    Anayasa değişikliği; şehit yakınlarına, gazilere, kadınlara, çocuklara ve engellilere yeni imkânlar getiriyor. Bu madde, Anayasa'nın 10. maddesinde yer alan pozitif ayrımcılığı içeriyor. Maddede yer alan 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür' ibaresine 'Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz' cümlesi ile 'Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malûl ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz' fıkrası ekleniyor.
 KAYMAKAMIN
POZİTİF HİZMET NOKTASI PROJESİ
    Aydıncık Kaymakamlığı'nın yozgataydincik.gov.tr adresindeki internet sitesinde “Kaymakamlığımızdan pozitif ayrımcılık projesi” başlığıyla yayınlanan haberde, “Pozitif Hizmet Noktası Projesi” hazırlandığı belirtiliyor.
    Sitede yayınlanan haber şöyle: “Aydıncık Kaymakamlığı'ndan kadın, çocuk, yaşlı, engelli, gazi ve şehit yakınları için Pozitif Hizmet Noktası Projesi. Anayasa değişikliği ile de güvence altına alınması hedeflenen kadın, çocuk, yaşlılarımız, gazi ve şehit yakınlarımız için kaymakamlığımızca pozitif ayrımcılık projesi ile her kurumda hizmet birimi oluşturularak görevlileri belirlendi.
    Kaymakamımız Sayın Taner Tengir, yapmış olduğu açıklamada, 'Kurumlara bilgilendirici tabelalar asılarak, proje kapsamındaki vatandaşlarımıza öncelikli hizmet ana hedefimiz olacaktır. Böylece vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunumunu gerçekleştirmiş olacağız' diye konuştu.”

Editör: TE Bilişim