Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi Türk milletinin de asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de ''farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları'' çerçevesinde, sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam ettiğini belirtti.
‘Günümüzde bütün Müslümanlara düşen en önemli görevlerden birinin bu tür müessif olaylardan ders ve ibret almak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmak olmalıdır” diyen Coşkun;
“Nitekim Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz bunun açık bir göstergesidir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin simgesi olmuştur. Tıpkı aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi milletimiz asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de 'farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları' çerçevesinde birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam etmektedir.
Aşure aşları ile komşulukların, dostlukların, kardeşliklerin pekiştiği bu müstesna günün milletimizin birlik ve beraberliğine, Yozgatlı hemşerilerimizin huzur iklimine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor, sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim