Yaklaşık 2 yıllık görev süresi boyunca Kadışehri İlçesi’ne yaptığı hizmet, katkı ve projelerle hem ilçe halkının sevgisini kazanan, hem de Kadışehri İlçesi’ni Yozgat’ta markalaştıran isim olan Doğan, Artvin Vali Yardımcısı oldu.

Göreve geldiği günden bu yana ilçe halkıyla bütünleşen Kaymakam Ali Doğan, Yozgat’ta unutulan ve il merkezine en ücra olan ilçeye yeni bir vizyon kazandırdı. Çalışmalarıyla dikkat çeken başarılı bürokrat Ali Doğan son kararname ile buradaki görevi sonlandı ve Artvin Valiliği’ne atandı. Kadışehri halkı tarafından, kaymakam Ali Doğan’a duyulan derin sevgi, saygı ve muhabbet sonucu sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatılmış ve Ali Doğan’ın Kadışehri’nde kalması için destek sayfaları açılmıştı.


ALİ DOĞAN KİMDİR?

7 Ocak 1983 tarihinde Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 2001 yılında Kayseri Melikgazi Süper Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi ve 2005 yılında mezun oldu.
Temmuz 2006-Mart 2008 döneminde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde çalıştı. 2008 yılında Kaymakamlık mesleğine girerek 95. Dönem kaymakam adayı olarak Kırşehir Valiliği'ndeki görevine atandı. Kırşehir Valiliği’nde il stajını, Yalova’nın Altınova İlçesinde kaymakam refikliği stajını, Çanakkale’nin Ezine ve Çan ilçelerinde Mülkiye Teftiş stajını yaptı. İhsangazi ve Ağlı Kaymakam Vekilliği ve İkizce Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
2009-2010 eğitim sezonunda İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. “Kuzey İrlanda’daki Etnik Çatışmanın Önlenmesinde İngiliz Çatışma Yönetimi: Türkiye İçin Çıkarsamalar?” konulu yüksek lisans tezini verdi. Halihazırda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümünde eğitimine devam etmektedir.
19 Ağustos 2013 tarihinde Kadışehri Kaymakamlığı görevine başladı.
Spora ve edebiyata ilgisi vardır. Muhtelif dergilerde yayımlanmış pek çok yazısı bulunmaktadır. 2010 yılında Bir-Harf Edebiyat Yarışmasında Ömer’in Kaymakamı adlı eseriyle mansiyon ödülünün, 2012 yılında 10 Ocak İdareciler Gününde Davetsiz misafir adlı eseriyle Yılın İdarecisi ödülünün sahibi oldu.
Türk İdareciler Vakfı, Türk İdareciler Derneği, Türk Yeşilay Derneği üyesi ve Türk Kızılay Derneği gönüllüsüdür.
Editör: TE Bilişim