Belediye Başkanı Kazım Arslan gazeteci Evren Kurban’ın darp edilmesiyle ilgili olarak söz konusu olaya şahsının adının karıştırılmaya çalışıldığını ve birtakım basın yayın organlarında da yine kendisini hedef alan açıklamalar bulunduğunu söyledi. Kazım Arslan, makamında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada söz konusu olayın hangi amaç ve maksatla yapıldığının henüz belli olmadığını ancak her ne sebeple olursa olsun insana yönelik bir darp ve şiddeti tasvip etmenin mümkün olamayacağını belirtti.
Belediye Başkanı Kazım Arslan “Çünkü önce insan diyen, önceliğini de insana vermiş, hayatını buna adamış bir insan olarak insana yapılan darp ve şiddeti tasvip etmem mümkün değildir. Diğer bir husus ise nasıl ki onu tasvip etmiyorsam herhangi bir şekilde işin itham boyutunu da geçip, iftira derecesine varacak şekilde şahsımın bu işin içerisine karıştırılmaya çalışılmasını da doğru bulmuyorum. Bunu ahlaksızlık olarak nitelendiriyorum. Burada bir iddia var ve bu iddia ilgili basın mensubunun, yazdığı yazılar sebebiyle böyle bir olayla karşılaştığıdır iddia budur. Basın mensubu arkadaşımız bunu yeni yapmıyor, aylardır yazılar yazıyor biz bu yazılarına cevapta vermedik, tekzipte etmedik, mahkemeye de başvurmadık dolayısıyla yazdığı yazılar sebebiyle bizi bu işin içine çekmeye çalışmasını da ahlaki olarak bulmuyorum. Olayın nedeni anlaşılır ve ispat edilir ondan sonra konuşulabilir” dedi.
Kazım Arslan, yüzde 56 oy oranıyla belediye başkanlığına seçildiğini ve gelinen nokta itibariyle yüzde 70 ila yüzde 75 kamuoyu desteğine sahip olduğunu ifade ederek “Bizim şiddetle işimiz olmaz, bizim bütün işimiz gönülle ilgilidir” şeklinde konuştu. Başkan Arslan, açıklamasının devamında 
“Bugün Yozgat’ta rahat gezebiliyorsak, oy veren veya vermeyen her türlü insan da yapığımız işleri çok rahat takdir edebiliyorsa, demek ki gönül kazanabilmişiz, insan kazanabilmişiz. Onun içindir ki ismimizin bu şekilde bir olaya ucuzca karıştırılmak istenmesini de tasvip etmiyor ve ahlaki bulmuyorum. Adı geçen arkadaşımız yazdığı yazılarda biraz edep sınırını aşmaktadır, had sınırını da aşmaktadır. Ama o onun tercihidir ancak hiçbir şekilde ne yazarsa yazsın, ne şekilde davranırsa davransın. Buna karşın bizim bir şiddet düşünmemiz olamaz, benim etrafımda ki hiç kimsede böyle düşünmez. Mutlaka emniyet güçleri bunu araştıracaktır ben sayın valimiz ve emniyet müdürümüz ile de konuştum. Bu olayın oluş sebebi ve kimlerin gerçekleştirdiği bulunacaktır. Emniyet güçlerimizin elinde de yeterli imkan olduğu kanaatindeyim ben bunu kim yapmışsa ortaya çıkartacaktır. Bende çıkmasını istiyorum. Umut ediyorum ki olayın sebebi ve failleri ortaya çıktığı zaman bugün bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanlar utanacaklardır bunu söylemek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim