Araştırmacı Yazar Osman Karaca, Yozgat'ın simgelerinden tarihi Saat Kulesinin maket ve tablolarını yaparak, il yöneticilerine hediye olarak dağıtmaya başladı.
     İzmir'de ikamet eden Karaca, bir taraftan Yozgat ile ilgili araştırmalarını sürdürürken, diğer taraftan da kendi imkanlarıyla öğrendiği maket çalışmasını somutlaştırıyor. Son üç yıldır İzmir'deki evinin bir odasına kurduğu atölyesinde alçı, seramik ve polyester kullanarak Yozgat'ın simgelerinden tarihi saat kulesinin maketlerini hazırlayan Karaca, yaptığı çalışmasından birer örneği il yöneticilerine hediye etti.
     Osman Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Her Yozgatlının evine bir saat kulesi dikmek istiyorum. Bu nedenle başlattığım çalışma kapsamında hazırladığım 60 adet alçıdan saat kulesi maketini il yöneticilerine hediye olarak getirdim. Bunun dışında Saat kulesi ve arkasında fon olarak bulunan, ancak bugün yıkılarak yerine başka bir bina yapılan Çamlık Palas otelinin yer aldığı oyma tablolarda yapıyorum. Bu tabloları genç kızlarımız kabartma çalışması yapabilirler, işlemede, dokumada motif olarak kullanabilirler'' dedi.
Editör: TE Bilişim