Engelliler Günü’nün amacını engellilerin sorunlarının çözülmesinde ve önlerindeki engellerin kaldırılmasında yetkililerin dikkatlerini çekerek, toplumda engellilere karşı pozitif bir ayrımcılık oluşturabilmek olarak tanımlayan Milletvekili Başer,

“AK Parti olarak temel hedefimiz, engellilerleilgili tüm sorun alanlarının, temel insan hakları çerçevesinde, fırsat eşitliği sağlanarak, ayrımcı uygulamalara yer vermeksizin çözümlenmesi,engellilerin üretken, istihdam edilen, saygıdeğer ve eşit haklara sahip birer birey olarak toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlayan Türkiye'nin oluşturulmasıdır.
Engellilerin sorunları, Türkiye’nin de geçmişten bu yana en önemli meselelerinden biri olmuştur. Ne yazık ki, bizden önceki hiçbir hükümet bu konuda yasal bir adım atma gereğini duymamıştır. Her alanda olduğu gibi engellilerin sorunları noktasında da Türkiye’de ilkleri başaran bir hükümet olduk” dedi.

“Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır” diyen Yusuf Başer “Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşüyor
Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerinnormal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. 
AK Parti olarak temel hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın her türlü imkan ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği bir Türkiye'dir. 3 Aralık Dünya EngellilerGünü`nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim