Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, Yozgat’ta google ve navigasyon aracılığı ile adres bulmaya da yarayan kapı girişlerinde asılı numaratajların gerek bina yalıtımı gerekse tadilat ve bakımlar sırasında söküldüğüne dikkat çekti. Akgün, vatandaşlara ‘Numaratajlara sahip çıkalım’ çağrısında bulundu.

3 BİN NUMARATAJ KAYIP


Adres tespitinde numaratajların önemli olduğuna dikkat çeken Akgün; “Yozgat’ta adres gösteren, kapı numarası belirten numaratajların tamamı google ve navigasyon sistemine kayıtlı. Pek çok şehirde bu sistem tam manasıyla çalışmazken Yozgat’ta sistem sorunsuz çalışıyor. Fakat yaz döneminde gerek bina yalıtımları gerekse vatandaşların tadilat, bakım çalışmaları sırasında sökülen numaratajları yerine takmaması yüzünden bu güne kadar 3 bin numaratajın yerinde bulunmadığını tespit ettik. Her bir numarataj belediyemiz için maliyet getirmektedir ki, bu da milletin cebinden çıkan para anlamına geliyor” dedi.

SARRAFLAR CADDESİ, MEYDAN YERİ CADDESİ OLDU

Akgün, Sarraflar Caddesi olarak bilinen ancak kayıtlarda Yunus Emre Caddesi olarak geçen güzergahın artık eski ismi olan ‘Meydan Yeri Caddesi’ne dönüştürüldüğünü söyledi.
Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın her fırsatta ifade ettiği yer isimlerinin şehrin hafızasını oluşturduğu gerçeğine vurgu yapan Akgün, şehrin hafızasını geçmişiyle bağlayacak yer değişikliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim