Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, pasaport şube bürosunun oluşturulduğu ve umuma mahsus pasaport müracaatlarının alınmaya başlandığı bildirildi.
     Açıklamada İlçe Emniyet Müdürlüğünde sadece umuma mahsus pasaport müracaatı alınacağı, hususi damgalı, hizmet damgalı pasaport müracaatlarının Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğüne, diplomatik pasaport müracaatlarının ise Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı elçiliklerine yapılacağı belirtildi.
     Bunların yanı sıra umuma mahsus pasaport işlemleri için vatandaşların nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi, 2 adet standartlara uygun fotoğraf vesikalık fotoğraf, pasaport harç bedeli makbuzu, pasaport cüzdan bedeli makbuzu ve varsa mevcut pasaportları ile müracaat etmeleri gerekliliği vurgulandı.
     Pasaport harç bedelleri ise süreye göre değişmekte olduğunun belirtildiği açıklamada, ''İl Emniyet Müdürlüğümüzün talimatıyla ilçe emniyet müdürlüğümüz bünyesinde pasaport şube büromuz hizmete başladı. Artık Akdağmadeni halkı pasaport işlemlerini Yozgat'a gitmeden Emniyet Müdürlüğümüzde halledebilecek'' denildi.

Editör: TE Bilişim