AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı 5’inci Olağan Kongresi Cumartesi günü Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye AK Parti Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Yardımcıları Ahmet Akgün, Şahin Kılıçarslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Halil Şahbaz, eski meclis başkanı Ayhan Can, Prof. Dr. Tamer Demirer, belediye başkanları ve partililer katıldı.
LEKESİZ 4’DE  4 ÇAĞRISINI YİNELEDİ 
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, bir kez daha genel seçimlerde 4 milletvekilinin 4’ünü de kazanacaklarını belirterek, partililerine çağrıda bulundu. 
Yozgat teşkilatı olarak bütün teşkilat mensupları ile öznesi ‘ben’ değil, ‘biz’ olan bir başarıya imza attıklarını kaydeden Lekesiz; 
“AK Parti ile Türkiye ile güçlü bir Türkiye oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın ile artık daha güçlü bir cumhurbaşkanlığı makamı var. İnşallah ahit yenilediğimiz ve bu yenileme ile oluşturacağımız enerji 2015 yılında yapılacak genel seçimlere de yansır ve Yozgat’ta 4 milletvekilliğinin 4’ünü de kazanırız” dedib. 
BAŞER: “AK PARTİ’NİN AK BAYRAMI”
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kongreyi ‘AK Parti’nin AK Bayramı’ olarak nitelendirdi. 
Başer AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin her yerinde hizmet seferberliği başladığını ifade ederek; “AK Parti iktidarları süresince Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin toplamından daha fazla hizmet pozitif ayrımcılık ilkeleri çerçevesinde hayata geçti. Yozgat’ımız da bu hizmetlerden gereken ölçüde nasibini aldı” diye konuştu.
SOYSAL: “YENİLENME KONGRESİ” 
AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise kongrelerin parti içi yenilenme ve birlik tazeleme anlamına geldiğini belirterek, kongrenin AK Parti teşkilatları ve Yozgat’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
NAZLI’DAN ANLAMLI
 KONUŞMA
Kongrenin son konuşmasını seçime tek liste katılan mevcut başkan İskender Nazlı oldu. 
“Bizim şahsi bir davamız derdimiz yoktur.  Bizler külfete talip olduk. Bizlerin meselesi Yozgat’tır. Bizlerin meselesi Türkiye’dir. Türkiye’mizin geleceğidir” ifadeleri ile başladığı konuşmasında Nazlı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Nazlı, şunları söyledi: “Cenab-ı Allah’a hamdolsun ki geçmiş yıllardan beri Partimizin görev aldığım her kademesinde Önce Başbakanımız ve şu an Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasetin tek limanı ahlaktır.”  İlkesini her zaman ve her ortamda kendime rehber yaptım ve çalışma ekibimle beraber bu ilkeyi hep birinci önceliğimiz haline getirdik.
Şunu çok iyi biliyoruz ki;  hizmet siyasetle başlar. Siyaset  tabiatı gereği zor ve meşakkatli bir iştir. Memleketimize hizmet etmek için , Partimize hizmet etmek için teşkilatımızın  sayın delegelerimizin huzurunda ve takdirinde milletimizin hizmetkarlığına aday olduk.”
Yapılan konuşmaların ardından 401 delegeli 5’inci olağan genel kurulun delegeleri oy kullandı. Genel Kurul sonunda İskender Nazlı güven tazeledi. 

Editör: TE Bilişim