Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Genel Sekreteri Doç. Dr. Seyfullah Türkmen ve çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi’nin çağdaş bir eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere de büyük destek verdiğini belirterek öğrenci kulüplerinin her geçen gün büyüyen bir coşkuyla son derece başarılı işlere imza attıklarını söyledi. Rektörümüz, konferans için üniversitemize gelen Prof. Dr. Durmuş Günay’ı burada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programın başarılı geçmesi temennilerinde bulundu.
Açılış konuşmasının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verilen  “Ahlak Felsefesi ” konulu konferansa geçildi. Felsefenin derin eşmek ve derinleşmek anlamlarını taşıdığı belirten Günay, felsefi kavramlar, filozoflar tarafından oluşturulan ve üzerinde uzlaşım sağlanan yapı taşları olduğunu söyledi. Etik ve ahlak arasındaki ayrımdan söz eden Prof. Dr. Durmuş Günay, etiğin ahlak felsefesi olduğunu, etiğin dilde, ahlakın ise dış dünyada var olduğunun altını çizdi. Toplum içindeki çekirdek değerlerden bahseden Günay, sorumluluk, güvenilirlik, adalet, yurttaşlık, saygı ve merhametin etik değerlerin temelini oluşturduğunu bu değerlerden uzaklaşıldıkça meşrulaştırma tuzağına yakalanıldığı bunun sonucunda da etik olmayan davranışlara doğru bir yönelim söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim