18’nci yılda başarılarına yenilerini eklemek parolasıyla yola çıkan Özel Ergin Koleji, Kasım ayı sonu yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavına veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ile hazırlanıyor.
Özel Ergin Koleji PDR Uzmanı Rukiye Döner, Bu yıl 8’nci sınıfa geçen öğrencilerinin ve velilerin TEOG sınavı ile ilk defa karşılaşacaklarını söyleyerek, öğrenciler için bu dönemin hassas bir dönemleri olduğun, Kasım ayında girecekleri TEOG sınavı öncesi ailelerinin çocukları üzerinde hangi yolu izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

PDR Uzmanı Döner, 8. sınıf öğrencilerinin Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden TEOG sınava gireceklerini söyleyerek, Ortak sınavlara katılacak öğrencilerin puanının tek puan türünden hesaplanacağını, her sorunun eşit ağırlığa sahip olacağı bilgisini aktardı.

Velilere pratik bilgiler veren Döner, Her adayın cevap kâğıdı, iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okumakta, her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacağını, yanlış cevap sayısının doğru cevap sayısını etkilemeyeceğini söyledi.”
Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanının sınavların yüzlük puanlama üzeriden hesaplanacağını söyleyen Döner; “8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır” dedi.

Döner; kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmediğini belirterek; ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır. Özründen veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yılsonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplandığını söyledi.

Döner, şu bilgileri verdi: “Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanlarının hesaplandığını hatırlatan Döner; Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilir. Puanlama 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılarak, öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılır. 

PDR olarak bizlerde öğrencilerimizin sorunlarıyla bire bir ilgilenip, öğretmen ve velileriyle çözüm yolarını en kıza zamanda bulup, hazırlanmış oldukları sınava bu sorunlarını yansıtmamaları için çaba göstereceğiz. Öğrencilerimizle bire bir ilgilenerek onların sorunlarının olup olmadığını varsa çözüm yollarını arayarak okul içerisinde huzurlu, sınavlarda başarılı bir dönem geçirmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” 
Özel Ergin Kolej Müdür Yardımcısı Uğraş Koyuncu ise velilere, geçen yıl TEOG sınavı sonucu aldıkları başarıları anlatarak, bu yıl bu başarılara yenilerini eklemek için veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğinin öneli olduğunu anlattı.

Editör: TE Bilişim