2014 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) değerlendirme toplantısı Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlendi.
Vali Yazıcı, 2014 yılı KÖYDES çalışmaları kapsamında 7 Milyon 314 bin lira ödenek karşılığında 391 km yolun yapıldığını belirterek, “Bu ödeneğin etkili ve verimli bir çalışmayla en yüksek verimde kullanıldığına inanıyorum” dedi.
Çalışma sezonu başlamadan yaptığımız plan ve program doğrultusunda sezona hazır bir şekilde girildiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımak için tüm arkadaşlarımızın üzerine görev düşüyor. Ben de arkadaşlarımızın bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğine yürekten inanıyorum. Bu yıl 79 kilometre birinci kat ve  291 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 391 kilometre asfalt yaptık” şeklinde konuştu.
Kaymakamlardan köylere yapılan çalışmaları yakından denetlemelerini isteyen Vali Yazıcı, “Yollardaki çalışmaları hem yapım aşamasında hem de yolların vatandaşlar tarafından kullanımı aşamasında  çok iyi denetlemelisiniz. İlçelerimizdeki yollarımızı bozan vatandaşları az çok bellidir. Bu vatandaşlarımıza gerekli cezai işlemleri uygulamaktan çekinmeyiniz” diye konuştu.
Toplantı sonunda Vali Abdulkadir Yazıcı, bütün ilçelerin kaymakamlarından 2014 yılında yapılan yol, kanalizasyon, foseptik çukuru, içme suyu ve köy içi parke taş çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 
Toplantıya, Vali Yardımcısı Adnan Daldal,  İl Genel Sekreteri Muammer Yanık,İl Genel Meclis Başkanı Halil Şahbaz, ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim