Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İş-Kur’un desteği ile bayanlara yönelik açılan Nakış Kursuna ev hanımları tarafından yoğun ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu yıl yöresel kilim dokumadan, yüzmeye, çini işlemesinden, bakır işlemesine, nakış kursundan, resim kursuna, üniversiteye hazırlıktan, işaret diline kadar 65 farklı dalda kurs açıldı.

Açılan bu kurslara en fazla ilgiyi bayanların gösterdiğini belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Nakış Öğretmeni Mualla Ertal,

“Ev hanımları günün 8 saatinde Nakış Kursuna katılarak hem meslek öğreniyorlar, hemde aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bu sene Halk Eğitim Merkezi İş Kur ile beraber yaptığı protokol gereği kadınlarımıza meslek edindirme kursu açtık. Temel giyim ve nakış üzerine eğitimimize devam ediyoruz. Kursumuz günde 8 saat. Şubat ayının sonuna kadar devam etmektedir. Bunun yanında hem kadınlarımızı meslek edindirmek hem de aile ekonomisine katkıda bulunmayı düşünerek bu kurs faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Sümeyya Taşgın, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İş Kur’un açmış olduğu nakış kursu sayesinde hem meslek öğrendiklerini, hemde aile bütçesine katkıda bulunduklarını, günün 8 saatini kursta geçirdiklerini söyledi.

Kursiyerlerden İkbal Kaya ise, şuana kadar birçok ürün yaptıklarını belirterek “Şuanda para kesesi süslemesi yapıyorum. Bu kurslar bizler açısından maddi manevi açıdan güzel oluyor. İşkur bu kurslarının devamını da diliyoruz. İnşallah 6 ay sonra tekrardan başvurmayı da düşünüyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim