Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne bağlı Çamdibi Köyü’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen geleneksel pilav şenliği duygusal bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı. Yıllar sonra telefonla irtibata geçtikleri ilkokul öğretmenlerini şenliğe davet eden Çamdibi Köylüleri, öğretmenleri Veli Timur’la buluşmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Çamdibi Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılan emekli öğretmen Veli Timur, 1969-1971 yılları arasında öğretmenlik yaptığı Çamdibi Köyü’nde yaşadığı güzel  anıları hiçbir zaman unutmadığını söyledi. 
Aslen Adana Kozan İlçesi’nden olduğunu belirten Timur; “Adana’nın Kozan İlçesi’ndenim. 1969-1971 yılları arasında öğretmenlik yaptım. Pilav gününü fırsat bulup, öğrencilerimi görmek için geldim. Burada gördüğüm için çok mutluyum. 45 yıl önce ben burada öğretmenlik yaptım. Bunların hepsi çocuktu, okuttum, sağolsunlar beni unutmamışlar, ben de kendilerini görmek için geldim” dedi. 
Buluşma sırasında öğrencilerinden helallik isteyen Veli Timur, şunları söyledi: “Eski öğrencilerine seslenerek, ‘O zamanlar bekardım, kimsem yoktu. Evimi çok temizlediniz hakkınızı helal edin.’
Çamdibi Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Savaş da, 45 yıl önce köylerinde öğretmenlik yapan Veli Timur’u misafir etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 
Timur’un öğretmenlik yaptığı yıllarda kendisinin 4-5 yaşlarında çocuk olduğunu belirten Savaş, şunları söyledi: 
“Hocam yaklaşık 45 yıl önce köyümüzde öğretmenlik yapmış. Ben o tarihlerde 3-4 yaşlarında bir çocuktum. Veli hocam beni çok severdi. 1995 yıllarında köyümüze yeniden geliyor Mehmet Savaş isimli çocuk vardı ne yapar diye soruyor. Ben bunu duydum ve hocamı araştırmaya başladım. Adana’da olduğunu öğrendim. 45 yıl önce ben kendisini hiç görmedim ama hocamın bu sözü üzerine ulaştım, buldum. Dernek başkanı olmam vesilesi ile de köyümüzde etkinlik yapıyordum, özellikle telefon ettim. Köyümüze davet ettim. Hocam da sağolsun her ne kadar öğrencisi olmasam da beni en küçük öğrencisi olarak kabul etti. Bu vesile ile hem öğrencileri ile hasret giderme adına hem de ekmeğini yediği dostluk kurduğu köylülerle hasret giderme imkanı buldu. İyi ki varsın Veli Timur hocama diyorum.”
Emekli öğretmenin 45 yıl sonra öğrencileri ile buluşturan pilav şenliği açık havada düzenlenen müzik eğlence programı ve yemek ikramı ile sona erdi. 

Editör: TE Bilişim