Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonucun milli iradesinin tecelligahı olarak yorumladı. Bektaş, demokrasiyi bütün benliği ile özümsemiş biri olarak sandıktan çıkan neticeyi baş tacı yaptığını söyledi.

GÖNÜL BAĞI  KURACAĞIM

“Gönül isterdi ki ben seçileyim ve tüm birikimimi, tüm heyecanımı, tüm kazanımımı Yozgat için hasredeyim” diyen Bektaş, şöyle devam etti: “Olmadı. Nasipten ötesi imkansız. Demek ki nasip değilmiş. Küskün müyüm. Hayır. Kırgın mıyım, hayır. Kayda değer bir hata yaptığıma inanmıyorum. Benden kaynaklı bir sorun olduğuna da inanmıyorum. Yine de çok kapsamlı tahlillerde bulunacak ve Yozgat hamlıyla mutlaka ama mutlaka gönül bağı kuracağım. Hemşerilerimle arama hiçbir olumsuzluğun girmesine fırsat vermeyeceğim.”

150 GÜNDE BÜYÜK TECRÜBELER EDİNDİM

Tecrübenin yaşlanarak değil yaşayarak kazanılan değerler bütünü olduğunu ifade eden Bektaş, 150 günlük süreç içerisinde hayatı boyunca elde edemeyeceği tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

“Zihnimce yerleşenler, sanılanın aksine yalnızca erdemlerdir ve yalnızca güzelliklerdir” diyen Bektaş, şunları söyledi:

“Şahsıma gösterilen teveccühe sonsuz teşekkür borçluyum. Dava arkadaşlarımın her birine minnettarım. En az benim kadar çalışan, çaba sarf eden, gecesini gündüzüne katarak bir oyun peşinden koşuşturan gönüldaşlarımın hakkını ne yaparsam yapayım ödeyemem. Her gün onlarcasına rast geldiğim dostluk, civanmertlik, fedakarlık ve asalet örneklerini hiçbir zaman unutmayacağım, naçizane karşılığın verebilmek için hep fırsat kollayacağım. Nasıl ki hayat bir engelli koşudur; önüme çıkan hiçbir engel beni geri düşüremez. Biliyorum ki bana inananlar da böyle düşünmektedir. 30 Mart ne ilkti ne de son olacak. Şu bir gerçek ki engelleri aşa aşa hedefe yürüyeceğim. Şuan itibarıyla daha inançla, daha azimle çalışmak, bana gönüllerini kapatan her insanımıza ulaşmak, onun itimadını kazanmak çabasına düşeceğim. Ve başaracağım. Önce Allah’ıma, sonra gönüldaşlarıma güveniyorum. Önce Allah’ımdan, sonra gönüldaşlarımdan güç alıyorum. Hep birlikte güzel günler göreceğiz inşallah. Bu vesile ile tüm Yozgatlı hemşerilerimi en kalbi duygularla selamlıyorum. Varlığım Yozgat’a feda olsun. Nerede kalmıştık diyene şimdilik hoşça kalın.”

Editör: TE Bilişim