Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı; “Millet iradesinin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk çocuklarıyla birlikte dünya milletlerinin çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93 üncü yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin, kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Vali Yazıcı’nın mesajı şu satırlardan oluştu:
“İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur.
Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir.
Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatarak, topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93 üncü yıldönümünü ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.”
GURUR GÜNÜ
Milletvekili Yusuf Başer; “23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür” dedi.
Başer, geleceğimizin teminatı çocukların bayramı olmasının yanında millet ve ülke adına bir dönem noktası olduğunu söyledi.
“93 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşımızı başarıya ulaştırmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur” diyen Başer;
“Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşı'nı yürüten ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet'in özümsenmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde, Türk insanının onurlu, çağdaş bir yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aldığı tarihsel kararlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla üstlendiği onurlu görevi başarıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Bu nedenle içinden geçtiğimiz süreçte, halkımızın dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle elde ettiği demokratik kazanımları, istikrar ve güven ortamını her zamankinden daha titiz biçimde korumaya özen göstermemiz gerekmektedir.
Özgürlük ve bağımsız duygularımız pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, tüm vatandaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza en içten duygularımı, selam ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
HEPİMİZİN GURUR GÜNÜ
AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz de mesajında, 23 Nisan 1920’nin Türk milleti için büyük bir gurur günü olduğunu söyledi.
Açıkgöz mesajında şunları kaydetti: “Millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşımızı başarıya ulaştırmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşı'nı yürüten ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet'in özümsenmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde, Türk insanının onurlu, çağdaş bir yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aldığı tarihsel kararlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla üstlendiği onurlu görevi başarıyla yerine getirmiştir.
Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir.  Özgürlük ve bağımsız duygularımızı pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını AK Parti Yozgat İl Yönetimi olarak yürekten kutluyor, bugünün küçükleri yarının büyükleri sevgili çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.
Kaytan, “Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Ulusal Egemenlik Bayramını” çocuklarımıza armağan etti. Çocuklar geleceğimizdir. Geleceğimiz olan çocukların yaşamları hep sağlık içinde başarılarla dolu geçsin. Bugün kuruluşunun 93. yılını kutladığımız TBMM, başlı başına demokrasinin simgesidir.
Ancak bugün, ne yazık ki TBMM’nin seçilmiş milletvekilleri cezaevlerinde. Yurttaşların vekillerine vermiş olduğu yetkiyi kullanmaları kısıtlanmış durumda. Daha da üzücü olan, büyük bir coşku ile kutladığımız ulusal bayramlarımız, AKP hükümetinin bazı düzenlemeleri ile ikinci plana itilmeye çalışılıyor. Ne ulusal bayramlarımızın ikinci plana atılmasına, ne de halkımızın ulusal bayramlarımızı coşku ile kutlamasını engellemeye AKP iktidarının gücü yetmeyecektir. 1920 yılında Yüce Meclisi açarak Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açan Türk ulusu; özgür, bağımsız, çağdaş bir ülke olmanın bilinci ile gerici adımlara izin vermeyecektir” dedi.
93 YILDIR VAR OLAN MECLİS
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Cevdet KAYA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kaya mesajında şunları söyledi: Türk milletinin varlığını, kimliğini, birliğini, iradesini ve bekasını dünyaya göstermek için 93 yıl önce açılışı yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi o gün bu gündür Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü her zaman haykırmış kıyamete kadar da devam edeceğini her vesile ile dile getirmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve bütün bir milletin vermiş olduğu mücadele Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuyla son bulmuş 23 Nisan çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmiştir.
Temelleri o tarihlerde atılan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz bir takım gizli veya açıktan oyunlar sergileyen mahfillerin amaçları devletimizin içini boşaltmaya, birliğini bozmaya yönelik olsa da Türk Milletinin yüksek imanı ve sağ duyusu buna fırsat vermeyecek, oynanan oyunları dün olduğu gibi bugün de teker teker bozacaktır.
Bu güç bu kudret, bu inanç Türk Milletinde en zor şartlarda var olmuş ve var olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara emanet edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş felsefesine uygun olarak Türk Milletine hayırlı çalışmalar yapmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim