İl Özel İdare Meclis Salonu’nda Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıda ilgili kurumların üst düzey yetkilileri de toplantıya katılarak kurumlarının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Toplantı öncesi konuşan Vali Yazıcı Yozgat’ta 2014 yılının ikinci dönem sonu itibariyle genel bütçe yatırımı olarak 3 Milyar 689 milyon TL proje bedelli toplam 255 projenin mevcut olduğunu ve projelerin 2014 yılı ödeneğinin de 631 milyon TL olduğunu belirtti.

Vali Yazıcı, “255 projeden 14 adedi tamamlanmıştır.193 projede ise çalışmalar devam etmektedir. 14 projemiz ihale aşamasında olup 34 proje ise henüz başlamamıştır.”dedi.
Mahalli İdarelerde uygulanan projelerin ise 104 Milyon 140 Bin TL proje bedelli 170 proje bulunduğunu ve yaklaşık 50 Milyon TL  ödeneği bulunan projeler içinde yine 2014 yılının ilk altı aylık döneminde 28 Milyon TL harcama yapıldığını ifade eden Yazıcı “Bu 170 projenin de 14 adeti tamamlanmıştır. 101 projede çalışmalar devam etmektedir. 22 Proje ihale aşamasında olup 33 projeye ise başlanılamamıştır” şeklinde konuştu.
Kurum amirlerine uyarılarda da bulunan Vali Yazıcı , yapılan çalışmalarda kurum amirlerinin bürokratik işlemlere ve evrak sürecine takılmamaları gerektiğini ve seri hareket etmelerinin zorunlu olduğunu hatırlatarak “Örneğin yan yana iki kurum birbirine evrakları posta yoluyla gönderiyor. Bunlara bir son verelim biz ne kadar süratli ve hızlı bir şekilde projelerimizin ve çalışmalarımızın resmi prosedürünü tamamlarsak, projelerimiz o kadar çabuk ve kısa sürede hayata geçer bunlara da dikkat edelim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim