Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediği kazanımları Sağlık Sen’in hayata geçirdiğini ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyarak mücadele verildiğini söyledi. Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini Sağlık Sen’in dile getirdiğini belirten Faik Eroğlu, “Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti” dedi.
Gelinen nokta itibariyle yaşanan gelişmeleri de aktaran Eroğlu, yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumların çalışmaları sürdürdüğünü ve sağlık çalışanlarına yıpranma payının Bakanlar kurulu ile ilgili platformlarda ele alınarak en kısa sürede bu sözün hayata geçeceğini bildirdi. Ek ödemeler konusuna değinen Eroğlu, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından bir tanesini de ek ödemeler olduğunu dile getirdi. Ek ödeme konusunda yaşanan sıkıntının döner sermaye ile eşitlenmeye çalışıldığını ve bu konuda da sorunun takipçisi olmaya devam ettiklerini ifade etti.


Faik Eroğlu ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın bir genelge yayınlayarak, kreşi bulunmayan sağlık kuruluşlarına kreş açılması talimatı verdiğini ve yine bakanlık ile yapılan görüşme sonucunda yeni yapılacak tesislerin projelerine de kreş eklenmesi yönünde bir uygulamanın hayata geçmesine vesile olduklarını savundu. Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Faik Eroğlu, açıklamasının devamında “Biz, sahada etkin bir mücadele yapıyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla ilgileniyor, taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Malum sendika ise, bizim alın terimizle elde ettiğimiz kazanımları emek hırsızlığı yaparak sahiplenmeye çalışarak sendikacılıktan ne anladığını göstermektedir.Sağlık-Sen olarak biz taleplerimizin takipçisi olacağımızı, verilen sözler hayata geçinceye ve taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim